Otus er hovedkarakteren i spillet mange har ventet på. Foto: D-Pad Studios

Owlboy er endelig her

Norske D-Pad Studios lanserer i kveld sitt plattformeventyr Owlboy etter ni år produksjon.
Tirsdag, 1 november, 2016 - 14:01

Owlboy er et dataspill om uglen Otus som skal redde landsbyen fra pirater. I tillegg til å være et actionspill hvor man skal bekjempe pirater, er det også et spill om vennskap, og det å føle seg utenfor. Simon Andersen og Jo-Remi Madsen fra D-Pad Studio har jobbet med dataspillet siden 2007, og klokken 19 tirsdag kveld ble spillet tilgjengelig.

Spill-anmelder i Levelup Frida Danmo (22) har testet spillet før lanseringen og er veldig imponert.

-Dette er et kjempe bra spill. Ikke for å være norsk, men det imponerer selv sammenlignet med internasjonale storspill. Jeg tror dette spillet kan bli veldig viktig for en voksende norsk spillbransje, sier en engasjert Danmo.

I følge Innovasjon Norge er spillbransjen i Norge voksende, og potensialet for eksport av norske spill er større enn det som tas ut i dag.  

- Det finnes spillselskaper i nesten alle regioner av Norge, og flere sterke miljøer både på Hamar, i Trondheim, Bergen, Tromsø og Oslo. Dette er et fantastisk utgangspunkt for å se flere suksessrike norske spillselskaper hevde seg internasjonalt fremover, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge. 

En visuell perle

Simon Andersen sier i et intervju med NRK at grunnen til at de begynte prosjektet var holdningen til pixelart på den tiden.

- I 2007 var det en annen holdning til pixelart, det var ingen kunststil, men heller en utdatert stil. Så vi ville vise hvordan det kunne gjøres skikkelig, og bruke mediet på en så bra måte som mulig, sier Andersen.

I følge Frida Danmo har de lykkes i deres visuelle visjon.

- Noe av det beste med spilet er det estetiske. Den grafiske stilen er fantastisk og eventyrlig. Det eneste jeg savner i spillet er et kart, sier Danmo.

Karakterutviklingen er viktig

Spillet tar opp temaer som mobbing og det å stå utenfor. Otus stammer, og passer ikke inn i verdenen han lever i, han er en underdog som ingen tror kan redde byen fra pirater. Otus er i starten av spillet en ugle med få venner, heldigvis har han bestevennen Geddy. Danmo mener fokuset på denne tematikken og karakterutviklingen er noe av det som gjør spillet så spesielt.

-Dette er et spill med mye historie, og karakterutviklingen er derfor svært viktig. Karakterene har ikke funnet sin plass i samfunnet, de er misforstått og mangler selvtillit. Dette utvikler seg utover i spillet, der Otus spesielt får mer selvtillit og troen på seg selv, forklarer Danmo.  

Skal runde det så fort han får mulighet

En av norges mest kjente gamere Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz&Dennis, er en av de som har ventet lenge. Han har ikke testet spillet selv, men sett og lest alt av smakebiter og anmeldelser.

- Jeg har ventet i mange mange år, og jeg skal nok runde det så fort jeg får mulighet i kveld, sier en engasjert Vareide til Journalen.

 


Foto: Skjermdump: Prebzogdennis/Youtube

Viktig for norsk spillbransje

Owlboy er den største spillsatsingen i norsk historie. Selv om norge er et land med mange som spiller, har vi få som lager spill. Dette håper Vareide Owlboy kan gjøre noe med. 

-Jeg tror Owlboy vil bli en suksess! Det sitter mange rundt om i hele verden og venter på det, og fra det jeg har sett, ser spillet veldig bra ut. Jeg håper Owlboy kan inspirere andre til å utvikle spill, og politikerene til å gi mer støtte til spillindustrien.

Se trailer til spillet her.

 

 

Emneord: