Marco Gobbetti er lei seg for at Christopher Bailey skal slutte, men ser likevel lyst på fremtiden for merket. Foto: Michelle Tveikra

Burberry-sjef forlater motehuset

Christopher Bailey har valgt å si opp sin stilling ved motehuset etter 17 år.
Tirsdag, 31 oktober, 2017 - 21:32

Burberry kom i dag med en pressemelding om at den nåværende kreative lederen for Burberry Christopher Bailey slutter i sin stilling ved det store britiske motehuset etter 17 år. 

Ikke umiddelbar virkning

Bailey vil fortsette i sin stilling som president for merket frem til 31.mars 2018. Etter denne datoen vil han trappe ned, men han vil være tilgjengelig for firmaet og være til full støtte for assisterende leder Marco Gobbetti frem til desember 2018, da oppsigelsen blir endelig. 

Marco Gobbetti, konsernsjef for Burberry, sier han forstår Baileys valg, og vil nå starte jakten på en ny leder som vil gjøre like stor suksess for selskapet, som Bailey har gjort. 


Burberry er blitt ett av de mest kjente motehusene i verden. FOTO: Michelle Tveikra

Nye prosjekter

Christopher Bailey begynte i firmaet i 2001. I 2014 ble han fremmet til administrerende direktør etter Angela Ahrendts.

– Det har vært et stort privilegium å jobbe for Burberry, hvor jeg har fått jobbe med en ekstraordinær gruppe av mennesker over de siste 17 årene. Jeg gleder meg til å begynne med nye kreative prosjekter, men vil forbli fullt forpliktet til dette fantastiske merkets fremtidige suksess, og sørge for en myk overgang, sier Bailey i pressemeldingen.

– Eksepsjonelt talent

Marco Gobbetti sier i en uttalelse til Burberry at han er lei seg for at han ikke lenger kan fortsette partnerskapet med Bailey mye lengre, men at arven og det eksepsjonelle talentet Bailey etterlater gir han et lyst syn på fremtiden.

– Burberry har gjennomgått en utrolig forvandling siden 2001, og Christopher har vært en stor grunn for firmaets suksess siden den tid, sier Gobbetti.

Tags: