STOVNERTÅRNET:

Oslos eneste utsiktstårn har åpnet

Den nye attraksjonen på Stovner skal nå lokke flere folk til Groruddalen.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 10:37

Stovnertårnet har offisielt åpnet. Etter litt over ett års planlegging og bygging, er Oslos eneste utsiktstårn nå klart til bruk. Prislappen ble på 24 millioner kroner.

Kort om Stovnertårnet:

  • Gratis inngang
  • 260 meter lang gangbane
  • 15 meter over bakken
  • Utformet av Link Landskap
  • Samarbeidsprosjekt mellom Bymiljøetaten og Bydel Stovner
  • Kostet 24 millioner
  • Finansiert av Groruddalssatsingen

Lokal attraksjon 

Leder av Bydelsutvalget, Rashid Nawaz, forteller at Stovner, i likhet med Holmenkollen, har en spektakulær utsikt over byen. Han håper at tårnet vil tydeliggjøre dette for innbyggerne i Oslo.   
 
— Dette vil bli en lokal attraksjon som jeg håper bringer barn, eldre og alle nysgjerrige til Stovner for å se hvor flott det er, sier Nawaz.

Bjørnar Laakas, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, legger til at tårnet vil kunne tiltrekke seg folk fra hele byen. Han tilføyer også at den nye attraksjonen kan være interessant for folk utenfor Oslo. 

En møteplass for alle

Prosjektet Stovnertårnet ble opprettet i 2016, med et mål om å gi området rundt Stovner senter og sentrale møteplasser en fysisk opprustning. Ifølge Stovners programplan fra 2016, er folkehelsa blant de viktigste prioriteringene. 


Hundrevis av mennesker tok turen til Stovnertårnet for å se på utsikten. FOTO: Mina Jørgensborg

- Det som er bra med dette tårnet, er at det både er gratis, og tilgjengelig for alle. Gangbanen er tilpasset mennesker i rullestol, og de med barnevogner. Dette gjør at ingen blir ekskludert, sier Nawaz. 

Spektakulært

Ingeborg Strømsæter er én av mange som har møtt opp for å se den nye attraksjonen på Stovner. 

- Dette er spektakulært og suverent. Jeg pleier å gå forbi her nesten hver dag, og nå som Stovnertårnet er ferdig, har jeg enda en grunn til å gå hit. Jeg er imponert, sier Strømsæter. 

 

Emneord: