Hver tirsdag hele året får turister og interesserte se de fleste av de sentrale stedene fra alle Harry Hole bøkene. Foto: Stian Kjelstad Hammer

Harry Hole-guide har sett Snømannen tre ganger

Sommeren 2011 leste Mari Atlanta Lunde alle Harry Hole bøkene. Siden da har hun ledet guidede turer i Oslo hver tirsdag, hele året.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 14:56

Startet i 2011

I 2011 ble Mari Atlanta Lunde sertifisert guide for VisitOslo.no. På noen få uker leste hun alle av Jo Nesbøs bøker som handler om etterforskeren Harry Hole. Siden den gang har hun ledet turister og intereserte på guidede turer rundt om i Oslo. Turen tar cirka to timer og man får sett de mest sentrale stedene som blir nevt i boken. 

— Jeg følte på en måte at Harry Hole kom til meg. Så da bestemte jeg meg for å lese alle bøkene, og siden da har vi arrangert en guidet tur i Oslo, Harry Holes Oslo, forteller guide Mari Atlanta Lunde til journalen.  

Alle gode ting er tre

Siden førpremieren tirsdag 10. oktober har Lunde sett den noe kritiserte filmen hele tre ganger. Men det stopper ikke der.

— Det er noen detaljer jeg ikke har fått med meg helt enda. Den ene gangen satt jeg med notisblokk og noterte underveis. Jeg liker at det jeg forteller er hundre prosent riktig, og etter at filmen kom ut har jeg gjort litt om på tur-ruta slik at vi er innom noen av stedene fra filmen også. Men jeg må nok se den en gang til for å være helt sikker, ler Lunde. 

Boka eller filmen?

Når noen velger å filmatisere en kjent bok dukker alltid spørsmålet opp, hvilken er best, boka eller filmen? Lunde mener begge er like gode. 

— Det er elementer i filmen som ikke er i boka. Så for de som har lest boka så er det fremdeles noen overaskelser i filmen. Da får man noe å glede seg til alikevel, avslutter Lunde.