Medlemmene av OSI innebandy må betale for medlemskap i SiO Athletica, i tillegg til avgiftene i klubben. Foto: Sonja Haaland

Medlemmer av OSI må betale for treningssenter

Studenter som ikke bruker treningssenter har mest å tape på samarbeidet mellom OSI og SiO Athletica. 
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 15:32

Oslostudentenes idrettsklubb (OSI) samarbeider med SiO Athletica sine treningssentre for å kunne tilby medlemmene idrettshaller å trene i. For medlemmene koster samarbeidet 2100 kr i året. Ved å betale for medlemskap i SiO Athletica får medlemmene av OSI tilgang til alle fasiliteter ved treningssentrene.

Studenter som uansett ville ha betalt for et treningssenter blir ikke påvirket av samarbeidet. Studenter som derimot ikke er interessert i å trene ved et treningssenter, må likevel betale 2100kr for å bruke anlegget.

Det koster derfor 4830 kr i året å spille volleyball for OSI i 3.divisjon (1100 kr av beløpet er et dugnadsdepositum som medlemmene har anledning til å få returnert). Til sammenligning koster det 870 kr mindre å spille i 3.divisjon hos Oslo Volley, et idrettslag som ikke er forbeholdt studenter. 

– Drømmen er å ha vårt eget anlegg 

Rasmus Olstad Semmerud er daglig leder i OSI og sier at samarbeidet med SiO Athletica er viktig for å kunne legge til rette for aktivitet til studentene. 

– Det er der vi har treningsanleggene våre, det er der vi har kunstgressbaner, flerbrukshaller, svømmeanlegg og saler til kampsport og dans. Vi har et tett samarbeid med dem for å kunne legge til rette for aktivitet til studentene vi har i OSI, sier Semmerud til Journalen. 

Semmerud var usikker på om det hadde vært billigere for medlemmene av OSI om de hadde hatt en annen ordning av anlegg.

– Drømmen vår er jo å ha vårt eget anlegg, vårt eget klubbhus. Men om det hadde blitt så mye billigere for medlemmene av OSI er vanskelig å si fordi det hadde blitt et annet kostnadsspørsmål, forteller Semmerud til Journalen. 


OSI tilbyr 33 idretter, hvor 17 av idrettene har sine treninger ved SiO Athletica sine anlegg. Foto: Sonja Haaland

– Medlemmene i studentidrettslagene må være medlem i SiO Athletica eller løse enkeltbillett for adgang i våre anlegg, så det bidrar til medlemmer hos oss, sier Fredrik Refsnes, direktør ved SiO Athletica, til Journalen. 

Han sier at samarbeidet mellom SiO Athletica og OSI handler om et best mulig treningstilbud til studentene tilknyttet SiO. 

– SiO Athletica stiller med gratis baner, haller og saler til studentidrettslagene (tildelingskriteriene ligger ute på våre nettsider), og så godt som all tid i for eksempel flerbrukshallene er reservert til idrettslagene hver kveld. I tillegg tildeler vi hvert halvår ca. to hundre gratis medlemskap til trenere, lagledere og andre ressurspersoner i idrettslagene. OSI mottar ca. 160 stykk av disse gratiskortene, sier Refsnes til Journalen. 

Refsnes forteller videre at aldri før har så mange studenter trent hos SiO Athletica. 

– Flere studentidrettslag enn tidligere blir nå tildelt baner og haller hos oss. Fortsatt utgjør andelen av våre medlemmer som også er medlem i ett eller flere studentidrettslag bare ca. 10 prosent av studentmedlemmene våre, men de mottar nesten all hall- og banetid. Vi er glad for aktiviteten og tilbudet idrettslagene skaper hos oss, sier Refsnes til Journalen. 

OSI får 1.350.000 kr i støtte

OSI mottar støtte gjennom Velferdstinget som bestemmer hvordan semesteravgiften skal fordeles til studentforeningene og studentmediene. Mandag kveld ble Velferdstingets tildelingsmøte avholdt. Universitas skriver at styreleder i OSI, Cecilie Kappelslåen er takknemlig for årets tildeling, men at vedtaket ikke er tilstrekkelig og at de ble trukket med 250.000 kr enn det de søkte om.