Sponsoravtaler kan ryke for VIF Hockey

Utsettelsen av nye Jordal Amfi fører til en rekke utfordringer for Vålerenga hockey. Klubben står nå i fare for å miste sponsoravtaler. Se videoreportasje i saken.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 15:16

Nye Jordal skulle i utgangspunktet stå klar til sesongstart i 2018. Kultur- og idrettsbygg Oslo varslet i forrige måned at ferdigstillelsen forsinkes med minst ett år. Dette skaper, og kan skape store økonomiske problemer for Vålerenga hockey. Mens nye Jordal Amfi bygges, spiller Vålerenga hjemmekampene sine i Furuset Forum. 

Bekk skaper trøbbel

Hovedgrunnen til at prosjektet er utsatt, er Hovinbekken, som renner i en nedgravd tunnel (kulvert) under bakken på Jordal. Det viste seg at bekken lå høyere opp i bakken enn først antatt. Oslo kommune har anslått at det vil koste rundt 50 millioner kroner å utføre arbeidet med å sikre og forsterke kulverten.

– Prosjektet jobber fremdeles innenfor de økonomiske rammer som er gitt av bystyret, sier Haakon Berg Jensen, kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i en e-post til journalen. 

Mange lurer på om de uforutsette kostnadene vil gå utover hallens standard. 

– Funksjonaliteten i hallen står fast, og nedprioriteres ikke, sier Berg Jensen. 

Får dispensasjon

Furuset Forum er i utgangspunktet ikke godkjent for spill i Get-ligaen. Vålerenga har fått dispensasjon fra Norsk hockeyforbund til å bruke flerbrukshallen på Furuset i en midlertidig periode. Arenaen på Furuset har vesentlig færre tribuneplasser, og holder en generelt lavere standard enn det som normalt kreves i Get-ligaen. 

– Noen av sponsorene er veldig skeptiske til ett år til i Furuset Forum, sier salgs- og markedssjef Glenn Jensen.