Det ble bare nesten for Samuel Adegbenro og Rosenborg i kampen mot Zenit St. Petersburg på hjemmebane. Foto: Astrid Pedersen

Seieren glapp på overtid

Rosenborg hadde seieren i sin hule hånd, men tre minutter på overtid dukket Zenit-spiller Aleksandr Kokorin opp.
Fredag, 3 november, 2017 - 10:31

Med sekunder igjen av kampen utlignet han til 1-1, og stilnet de over 18.000 fremmøtte på Lerkendal. Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen var tydelig skuffet da han ankom pressekonferansen like etter kampslutt.

–  Det føles fryktelig tung for guttene å sitte igjen med bare ett poeng etter denne kampen, sukker han.

Avansementet røk trolig

Med tre poeng ville Rosenborgs drøm om avansement i Europa League fortsatt vært i live. Selv om de trolig måtte slått både Vardar og Real Sociedad i de siste kampene i gruppespillet uansett. Ingebrigtsen var klar på at han tror torsdagens poengtap kostet RBK et videre avansement i turneringen.

Fornøyd med prestasjonen

Til tross for at seieren glapp på overtid er treneren likevel fornøyd med prestasjonen.

–  Vi spiller definitivt en strålende kamp. Vi er knallgode i store deler av den og klart bedre enn Zenit, sier han og legger til:

–  Vi er vel ikke helt der enda at vi kan glede oss over prestasjonen, men det tror jeg nok vi blir mer klar over i morgen.

Baktunge

Rosenborgs scoring kom på et straffespark i det 55. minutt, som Nicklas Bendtner satte sikkert i mål. Mot slutten av kampen la Ingebrigtsen om til fem forsvarspillere, og byttet ut Samuel Adegbenro til fordel for midstopper Johan Lædre Bjørdal. Det resulterte i at RBK ble svært baktunge da de skulle forsvare ledelsen i sluttminuttene.

–  Vi bytter fordi vi er slitne. Vi skjønte at vi kom til å bli baktunge da de gjorde sine bytter. Det koster å spille disse kampene, vi løp mye, sier Kåre Ingebrigtsen.