Butikksjef Frode Rekve gjør klar til bursdag. Foto: Tina Sjøli
Matglede

Slik feirer "Ost og sånt" Mathallens bursdag

Fra torsdag til søndag denne uken feirer Mathallen bursdag, de fyller seks år. Mathallen som ligger midt i mellom øst og vest i Oslo sentrum bygger på gode råvarer og mange spennende konsepter.
Mandag, 15 oktober, 2018 - 17:07

Mathallen som tidligere har vært ett industribygg, har de siste seks årene har gitt mennesker gode matopplevelser. Denne uken kan du oppleve ulike arrangementer i sammenheng med feiringen av bursdagen. Det vil blant annet være musikk og fargerike drinker på lørdag. På søndag blir det kakefest og konkurranse, det lover god stemning. 

En morsom reise

Det er i gjennomsnitt 1,3 millioner besøkende hvert år og de siste seks årene har Mathallen blitt til en inspirasjon for de besøkende. Mathallen skapte nyskjerrighet og forventing hos folk før de startet opp. Nå har stort sett alle i Oslo og mange i Norge hørt om konseptet.  

– Det har vært en utrolig morsom reise å være Mathallen disse seks årene, sier konseptsjef Frode Rønne Malmo. 

Hva er opprinnelsen for Mathallen?

– Ambisjonen var å skape ett sentrum for Norsk mat, der man kunne møtes å finne norske produkter som ikke fantes i dagligvare.  Det skulle også være ett sted man kunne lære å la seg inspirere til å spise bedre mat, forklarer Malmo. 


Det er mange spennende butikker og spisesteder i Mathallen. Foto: Tina Sjøli

Noe for alle

Mathallen skal være ett sted som alle kan besøke, hvor det skal være plass og tilbud til alle type mennesker. Hvert år satser Mathallen på minst tre nye konsepter, der de ønsker å ha en blanding av butikker og serveringssteder. Det finnes også kombinerte butikker med servering og butikk. Hovedfokuset er den norske maten, men utvalget tilpasser seg det publikum spør etter. 

– Vi skal være et åpent og raust sted, sier Malmo. 

 

Tradisjonsmat   

Ett av konseptene i Mathallen for tiden, er butikken ”Ost og sånt”.


Butikken har en lidenskap for ost. Foto: Tina Sjøli

Butikksjef Frode Rekve har vært litt fra og til i Mathallen, men har i nesten to år servert nordmenn og turister en mengde av oster, spekemat og syltetøy.

– Vi har ett av Norges beste utvalg i oster, med omkring 120-150 forskjellige typer ost inne til en hver tid. Butikksjef Frode Rekve. 

Råvarer fra hele Norge

Rekve bruker enormt mye tid på å hente frem varer fra by og bygd. Han er særdeles opptatt av at varene han selger kommer i fra gårder og små produsenter rundt om i landet. Det handler om å ha 100 prosent Norsk fokus på varene som kategoriseres som ”Sånt” i tittelen på butikken.


“Sånt” som honning kan være godt på lefse. Foto: Tina Sjøli

Butikksjefen har de siste femten årene reist rundt for å skaffe produsenter og varer. Dette gjør han for å finne de gode råvarene. – Det kommer stadig noe nytt på markedet, sier Rekve. Utvalget vil variere med sesongen, basert på hva den norske naturen har å tilby.


Smaksprøver finnes i hele butikken. Foto: Tina Sjøli

Viktige smaksprøver

Butikken legger særdeles vekt på smaksprøver der kunden kan smake før de kjøper. Det handler mye om å handle varene en liker, sånn at man ikke kommer hjem og må kaste det man nettopp har kjøpt. Her skal en få muligheten til å vite hva man kjøper på forhånd.


Det vil være gode tilbud under feiringen av Mathallens bursdag. Foto: Tina Sjøli

 

– Det blir elleville priser på enkelte oster i butikken, sier butikksjef Rekve.


Butikksjef Frode med deler av utvalget i spekemat. Foto: Tina Sjøli

Emneord: 
Tags: