Foto: Lea Hilden

Oslos studentlag rykket opp

Denne sesongen spiller damelaget til OSI basket i 1. divisjon, som det eneste studentlaget i ligaen skiller de seg ut.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 10:37

– I år er det vanskeligere, men det er veldig gøy. Det er morsommere å spille mot bra lag. Hvis man får det til bra, så er det enda bedre, sier jusstudent og basketspiller for OSI, Hanna Askhaven.

Laget ble seriemestere i 2. divisjon forrige sesong og kvalifiserte seg dermed for opprykk. Etter to strake tap denne høsten er det tydelig for OSI at de spiller i en annen liga.  

– Jeg må prioritere basket mer i år enn i fjor, det krever ikke mer tid, men jeg har måttet bli flinkere til å prioritere det, forteller Askhaven.


Etter to tap sto mye på spill under helgens kamp mot Nordstrand.
Foto: Lea Hilden

Rom for studier


Mål!
Foto: Lea Hilden

–  Det er rom for å prioritere studiet, så det er greit å droppe trening innimellom i eksamensperioder for eksempel. Vi spiller for gøy, og vi har lyst til å spille bra, men vi satser jo ikke sånn som mange andre gjør.

OSI basketball har tre damelag og fire herrelag for studenter i Oslo. Det er stort spenn i lagene og dermed plass for både nybegynnere og profesjonelle. 

– I forhold til de andre lagene tror jeg vi er mye yngre. Det er mange eldre, rutinerte spillere som har spilt på landslaget i ligaen. Ofte er nok motstanderne våre i gjennomsnittet 10 år eldre enn oss. 

 


OSI blir taklet, og Nordstrand avverger et mål i mot.
Foto: Lea Hilden

På bortebane 

Lørdag 23. november møtte de Nordstrand på Lambertseter flerbrukshall i sesongens femte kamp.

– OSI startet sterkt offensivt, det dabbet litt av i slutten av 1. omgang, men de hentet seg opp igjen. Man kan se i dag at oppmøtet var mye sterkere enn det har vært i de to foregående kampene, det er godt å se, sier tilskuer Deng Hoak.


– Å spille i 1. divisjon er gøy, men utfordrende, sier Askhaven.
Foto: Lea Hilden

Studentlaget hadde overtaket gjennom hele kampen, og sluttresultatet ble 55-44 til OSI. 

– Det var gøy å spille i dag, vi fikk til mye bra. Vi spilte bra i angrep, noe vi har slitt litt med i det siste. Det var masse tilskuere og da blir det god stemning, sier Askhaven.


Jentene på OSI har den yngste gjennomsnittsalderen i ligaen.
Foto: Lea Hilden