Selvtillit viktig for anmeldere

Geir Rakvaag mener at det er helt vesentlig å ha tro på seg selv for å være en god musikkjournalist.
Onsdag, 7 november, 2018 - 15:00

Geir Rakvaag har jobbet som musikkjournalist siden 80-tallet, og har anmeldt musikk i tilsammen 40 år. Han sier til Journalen at man som en anmelder må ha evnen til å kunne høre hva som er viktig i musikken.


JOBBER MED Å BEDØMME: Geir Rakvaag anmelder ofte ti plater i uka. Foto: Dagsavisen

Få havner på trykk

I dagens digitale samfunn er det stadig større konkurranse om å nå ut til et publikum, noe som også påvirker band og artister som forsøker å nå ut med musikken sin.

— Det kommer veldig mange plater i løpet av en uke, og da også mange norske. Ofte skal jeg høre gjennom og gi meg opp en mening om ti plater på en uke, og det er ikke engang alle disse som får en offisiell anmeldelse på trykk, forteller han til Journalen.

Makt på godt og vondt

Til tross for at det er vanskelig å få en plass i avisen, er det noen som når gjennom nåløyet. En av disse er nykommer Vårin Strand, som ga ut platen Even if I started seeing rainbows i juni i år. Rakvaag ga platen en sekser, og skrev at det var en av årets beste debutalbumer.

— Jeg blir veldig rørt over at noen liker det jeg driver med, uttalte Strand tidligere til Journalen om anmeldelsen.

Les også i Journalen.