Bommer på utdanningsmål

Målet om utdanningstilbud til alle innen 2015 ser ikke ut til å nås , tror Ole Briseid.
Mandag, 19 april, 2010 - 14:23


Mandag møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen, Presidenten i fotballforbundet og en rekke ledende hjelpeorganisasjoner opp på den provisoriske fotballbanen på toppen av Lærerens hus. De har alle et felles mål – utdanning for alle. I dag står 70 millioner uten utdanning.

Ordene var store og visjonene mange da politikere og ledere talte på 1Goal-kampanjen, som jobber for å bedre skoletilbudet verden over. Halvorsen lovte at hun sammen med miljø- og utviklingsminister Erik Solheim skal jobbe aktivt for å nå målet om at alle skal sikres utdanning innen 2015.

Fotball i nylonstrømper og høye heler

Både Trine Skei Grande og Kristin Halvorsen fikk prøve seg på hvert sitt straffeskudd. Men selv om de bommet med ballen denne gang, er de enige om at det viktige er å nå målet om utdanning til alle.

Her kan du se bilder fra fotballkampen.

Tidligere fotballproff Frode Groås og landslagsspiller Lisa Marie Woods, hadde bedre hell med seg i duellen på Lærernes hus. Groås er klar på at Norge og andre økonomisk velstående land må bidra for at målet skal nås.

– Det er vår plikt å være med på å vinne denne kampen, slår den ivrige fotballspilleren fast.

Et vanskelig mål

Tilstede på 1Goal-kampanjen var også Ole Briseid, ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet,  som tidligere har jobbet i UNESCO. Han mener det vil ta tre ganger så lang tid enn planlagt å nå målet.

– Det ser ikke lyst ut. Hvis vi fortsetter i dagens tempo, vil det ta 15 år å nå målene som er satt, og 56 millioner kommer fremdeles til å mangle skoletilbud i 2015, sier Briseid. Han understreker også at det har blitt vanskeligere for U-landene selv å satse på utdanning etter finanskrisen.

Et viktig mål er å lære verdens syv til åtte hundre analfabeter å lese og skrive.

– Hvis vi reduserer antallet analfabeter i verden, har vi kommet et langt skritt på veien, konkluderer Briseid.

Emneord: