Frustrerte bønder i aksjon

Et tilbakeholdent Senterparti skaper uro blant norske bønder.
Torsdag, 15 april, 2010 - 15:16


Onsdag forrige uke aksjonerte 3000 bønder foran 350 matvarebutikker. De ville fortelle om verdien av norsk landbruk til den jevne forbruker. Sp-leder Liv-Signe Navarsete stilte opp og lyttet til bøndenes krav, men ga ingen garantier for et tilfredsstillende landbruksoppgjør.

–  Vi må lytte til signalene fra bøndene. De tyder på at den økonomiske situasjonen deres ikke er tilfredsstillende. De har fått høyere tillegg enn før i vår regjeringsperiode, men har ikke tatt igjen inntektsgapet i forhold til andre grupper, sa Navarsete under gårsdagen aksjon til ABC Nyheter.

Tidligere har Senterpartiets landbruksminister, Lars Peder Brekk, bedt bøndene om “å roe seg”:

–  Regjeringen sitter ikke på Sareptas krukke. Alle har et ansvar for å bringe oljepengebruken ned på et nivå som er forsvarlig, sa han til Aftenposten.

Regjeringens skrev i sin andre Soria Moria-erklæring at inntekts- og velferdspolitikken i landbruket må videreutvikles. En gjennomsnittlig bonde har en årlig næringsinntekt på 147 000, og det har vært en stor avvikling i landbruket de siste fem årene. Vårens landbruksoppgjør vil vise om regjerngen holder det de har lovet. 

 

 

 

 

Emneord: