Demensvennlig bibliotek

Oppsal Deichmann retter seg nå mot eldre og personer med demens. Et av tiltakene er et to-dagers datakurs i samarbeid med Seniornett.
Mandag, 5 november, 2018 - 17:02

Oppsal Deichman er med i et prosjekt for å bli et alder- og demensvennlig bibliotek. Etter innspill fra eldre og personer med demens har en av de største endringene vært maling, belysning og kontrastfylte møbler. For personer med demens kan kraftfulle og mettede farger styrke orienteringsevnen. Grønne vegger, sort tak og kraftigere belysning gjør også at de eldre, med svekket syn, lettere kan skille fargene i lokalet fra hverandre. Oppussingen har gitt Deichman Oppsal et løft. Seksjonsleder Mari Gudim T ønsker at biblioteket skal favne alle generasjoner, både barn,unge og eldre.  

Et av tiltakene i pilotprosjektet er datakurs, der eldre får opplæring i internettbruk i samarbeid med Seniornett. I første omgang ble deltakerne opplært i bruk av nettbank og Vipps.Tema for neste kurs er Facebook. Dette pilotprosjektet startet i mars 2018, og fra oktober til desember vil Oppsal Deichmann arrangere flere ulike aktiviteter med fokus på de eldre.

 

 

 

Emneord: