Da Rockefeller ble til nattklubb

Rave, reggea og romanse med Major Lazer.
Torsdag, 21 november, 2013 - 12:41


Bli med til Rockefeller en helt vanlig onsdag kveld i november. Klokken nærmer seg 22, og hvis du går forbi norsk rocks vugge nå, vil du sannsynligvis stusse over den rekordlange køen som strekker seg 50 meter nedover Torggata. Major Lazer skal straks på scenen og konserten er helt utsolgt. Det er bare så vidt vaktene klarer å trenge den lange køen av mennesker inn på Rockefeller før de første bassrytmene drønner ut over høytalerne. Jeg vender stadig tilbake til denne store bula som lukter av gammel øl og svette, men et trøkk som dette har jeg aldri opplevd før.

Are you ready?

For mange er onsdag lille-lørdag, og hvis du er en av dem som gjerne tar en fest til hverdags har du kommet til riktig sted. Glowsticks, rumperisting, magetopper og svette kropper er stikkord for konsertopplevelsen. Det koker i lokalet allerede før Major Lazer entrer scenen, og når de endelig kommer på scenen tar det helt av. Regn med å bli tråkka på tærne, stor nærkontakt med fremmede og mye knuffing. Major Lazers mantraer virker å være “ARE YOU READY?” og “JUMP JUMP JUJMP JUMP”. Annet er kanskje ikke å vente fra et elektronisk dance DJ-par som turnerer verden rundt for å lage fest og å “Free the Universe” som forsåvidt også er navnet på turneen.

Major Lazer mikser tunge dansebeats med deilig jamaikansk reggea. Årets superhit “Watch out for this” vender stadig tilbake i ulike varianter gjennom konserten. Hver eneste gang er det ekstase i publikum.

Publikumsfrieri og nakenhet

Seks unge kvinner fra salen blir dratt opp på scenen og får beskjed om å shake rumpa si. De er ikke vanskelige å be. Skjørtekanter dras opp og øyevipper viftes med. De halvnakne danserne som DJene har med seg gjennom hele showet, blekner ved siden av de ivrige publikumerne som tydelig koser seg til salens elleville jubel. Senere får også to unge menn prøve seg i rampelyset. De blir lagt i bakken og får hendene bundet sammen før de dynkes i vann og får beskjed om å ta en god gammeldags dancebattle. En av dem drar seieren hjem ved å vrenge av seg skjorta og vise den imponerende tiger-tatoveringen som dekker hele mannens ryggtavle. Når man er blitt så store som Major Lazer, er det visst greit å slappe av litt og la publikum ta ansvar for underholdningen. Heldgivis faller det i god jord. Salen er med på leken.

Tigeren på scenen er ikke den eneste som stripper på Rockefeller i kveld. Kveldens to hovedmenn tar av seg t-skjorta og ber alle i salen gjøre det samme. Plutselig er jeg omringet av svette, halvnakne mannekropper som vifter skjortene sine over hodet. Perpleks ser jeg bort på min kamerat. Han ler og vrenger av seg skjorta han også. Jaja, en jente kan ikke klage.

Bli fri

Musikken som spilles er litt lite variert, men det er mye god rytme og dyp bass som gjør det umulig for undertegnede å ikke bli med på moroa. Vi danser som gale, alle mann. Også de som står gjemt bak trappen bakerst i lokalet. Det er et godt tegn. Publikum koser seg på tross av at musiikken blir litt vel ensformig. Kveldens høydepunkt er likevel den ene sangen som skiller seg ut. “Get Free” er en av de roligste låtene Major Lazer har i reportoaret sitt. En mer alternativ sang musikalsk sett, som kritiserer myndighetene og hva de har gjort med folket. Den både er desperat, sint, trist og ensom, og en sterk kvinnestemme synger at hun aldri kan bli fri. På scenen veiver store menn med store flagg og påskriften: “Free the universe”. En sterk sang som gjør inntrykk, også denne kvelden. Peacetegnene blir hengende i lufta gjennom hele låta. I natt er publikum forelska.

Tags: