Powerfeiring av plateselskap

Victoria Nasjonale Jazzscene gjør i kveld stas på et av landets mest nyskapende plateselskap, Rune Grammofon.
Torsdag, 21 november, 2013 - 10:58


I kveld blir det feiring av plateselskapet Rune Grammofon på Victoria Nasjonale Jazzscene. En eksplosiv powerfeiring er i vente med musikk fra nye, aktuelle jazz- og impromusikere. 

Den energiske trioen Bushman’s Revenge har både tiårsjubileum og plateslipp denne uka. Albumet ”Thou Shalt Boogie!” slippes på fredag, og vil være deres andre utgivelse i år. Ifølge Rune Grammofon vil albumet oppnå en balanse mellom brutal tyngde og meditativ lykke. Kanskje spiller trioen smakebiter fra albumet i kveld.

Rune Grammofon ble startet av Rune Kristoffersen og hadde sine to første utgivelser i januar 1998. Plateselskapet er kjent for å utgi plater fra de mest kreative og spennende norske musikerne. På hjemmesiden skriver de at de ikke begrenser seg til spesielle sjangre, så lenge musikken har ”ekte hjerte og personlighet”.  Siden oppstart har de gitt ut nærmere 150 album med elektronisk, eksperimentell og improvisatorisk musikk. Det nyskapende plateselskapet dekker sjangre fra jazz, avantgarde-rock, elektronika, alternativ pop og progressiv samtidsmusikk.

Sammen med Bushman’s Revenge vil også plateaktuelle Maja Ratkje, og den ferske trioen Krokofant, være med på feiringen. Ut ifra bandene å dømme vil det mest sannsynlig bli en energisk og eksplosiv helaften.
 

Tags: