Får behandle pasienter i ny praksis

En lengre praksis innen rehabilitering venter fysioterapistudentene i mai.
Onsdag, 28 oktober, 2009 - 14:19


Andreårsstudentene ved Høgskolen i Oslo skal ut i en praksis på fire uker. Fysioterapistudentene skal prøve seg blant annet i kommunehelsetjenesten med fokus på rehabilitering.

– Før har studentene vært på hospiteringsbesøk, sier Siri Tessem, høgskolelektor ved fysioterapiutdanningen. De har observert og skrevet rapporter, men denne gangen er målet at studentene også skal få jobbe direkte med pasientene.

Undervisning og praksis

Etter jul begynner undervisningen i behandling og rehabilitering.

– Undervisningen vår er i stor grad rettet mot kommunehelsetjenesten. Jeg er veldig glad det er en del av praksisen nå, sier fysioterapistudent Kirsti Larsen.

Medstudent Elise Falch Hinestad er enig. Hun synes det er rart at det ikke har vært sånn før.

Målet for en endret praksis er at elevene skal være bedre rustet til å møte kravene innen helse- og sosialsektoren. HiO ønsker at elevene skal få jobbe to eller flere sammen i grupper, slik at de kan benytte seg av hverandre i praksisperioden.

Plasser til alle

Det er ikke lett å skaffe praksisplasser til over 90 studenter. Siri Tessem og Gro Mathilde Moldstad i administrasjonen på HiO har allerede begynt arbeidet med å skaffe praksisplasser.

– Det er ikke noe tema at vi ikke skal få nok plasser til alle. Det er Høgskolens ansvar, og noe vi bare må klare å ordne, sier Tessem.

Allerede nå er noen praksisplasser sikret, men mange gjenstår.