Vil ha hardere forbud mot tobakk

Organisasjonen Tobakksfritt synes tobakkspolitikken i Norge har stagnert. Journalen har spurt Osloborgere om hva de synes om flere tobakkrestriksjoner.
Tirsdag, 16 februar, 2010 - 15:24


Organisasjonen Tobakksfritt samler tunge fagorganisasjoner og ekspertforeninger som Legeforeningen, Sykepleierforbundet, Kreftforeningen og Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke for å få fart på tobakkspolitikken igjen, skriver Aftenposten. Dette blir ikke like godt motatt av alle.

– Jeg tror ikke det er veien å gå. Det hjelper ikke å kriminalisere røykerne. Hvordan skal de drive kontroll på bussholdeplasser og lignende, spør Benedicte Nilsen, student på Høgskolen i Oslo.

Studentkollega, Jan Ove Andersen, har derimot et annen mening. Han ønsker et tobakkforbud velkommen.

– Jeg kan ikke fordra å gå gjennom en røyksky, sier Andersen.

Se hva flere folk sier i videoreportasjen her!

Trenger tiltak som monner

Leder i Tobakksfritt, Tore Sanner, er klar i sin sak.

– For å få resultater, må man innføre tiltak som virkelig monner, akkurat slik man gjorde med røykeloven i sin tid. Den ga merkbare resultater og gjorde det vanskeligere å røyke. Vi vil gå enda lenger, sier Sanner til Aftenposten.

Han mener høyere priser, redusert tilgjengelighet og flere røykfrie områder er løsningen.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen sier Helsedepartementet tar forslagene fra Tobakksfritt alvorlig og mener noen må løpe i forkant og vise vei.

Når en eventuell ny lov kan være klar er foreløpig usikkert.