Her er den nye parlamentledelsen

Studenparlamentets nye leder og nestleder er valgt. Fra sommeren av går Daniel Massie og Eirin Hovdenak inn som det nye lederparet.
Mandag, 19 april, 2010 - 14:18


6. april ble det klart hvem som skulle bli de nye lederne av Studentparlamentet ved HiO. Ut av fem kandidater falt den endelige avgjørelsen på Daniel Massie fra utviklingsstudier og Eirin Hovdenak fra kunst og design.

Les mer om det nye lederparet her.

Vil tale studentenes sak

 – Gjennom studentpolitikken har jeg lenge jobbet for studentene på Høgskolen. Når jeg da fikk en sjanse til å gjøre det på heltid så grep jeg den, sier påtroppende parlamentsleder Daniel Massie.

Sammen med nestleder Eirin Hovdenak har Daniel en rekke saker som han ønsker å ta tak i.

– En av de sakene jeg er særlig opptatt av er kommunikasjonen på HiO. Helt fra studentnivå, opp på dekannivå. Dessuten er involvering av de internasjonale studentene ved skolen en viktig utfordring som vi allerede har begynt å jobbe med, sier han.

Utfyller hverandre

Nåværende studentparlamentsleder Eirik Yven, som også satt i valgkomiteen da avgjørelsen ble tatt, er trygg på at det nye lederparet kommer til å gjøre en god jobb.

– De var begge to sterke kandidater og oppfylte kriteriene med hensyn til alt fra arbeidskapasitet til personlige egenskaper. Dessuten utfyller de hverandre på en god måte, sier han.

Eirik Yven og Catrine Lie går inn i sine siste måneder som ledere av Studenparlamentet. Foto: Liv-Kristin Rød Korssjøen.

Intenst år

Nestleder Catrine Lie peker på at sammenslåingen mellom HiO og HiAk kommer til å bli en viktig utfordring som Daniel og Eirin må ta stilling til.

– For oss har det vært et intenst år, med en rekke prosesser å følge og sette seg inn i. Det kommende året kommer nok til å bli minst like intenst, sier hun.

Utover våren kommer det nye lederparet derfor til å få en grundig opplæring av de mer erfarne studenpolitikerne.

– Det vil bli en overlappingsperiode der vi introduserer dem for diverse mennesker, hvilke verv de må forholde seg til og generelt hva det vil si å lede Studentparlamentet, sier Catrine.

Ingen bekymringer

Til tross for de mange utfordringene som venter Daniel og Eirin så viser Catrine og Eirik få tegn til bekymring ved tanken på å måtte gi fra seg stillingene sine.

– Vi går av med en forsikring om at at vi overlater jobben i de beste hender, sier Catrine.

Eirik sier seg enig, og kan dessuten forsikre oss om at han neppe forsvinner fullstendig ut av studentpolitikken med det første.

– Det skal bli godt å komme tilbake til studiene, men jeg blir nok værende som en ressursperson for de nye lederne. Jeg sitter fortsatt med en del verv på skolen så studentpolitikken gir jeg ikke opp, sier han.