HiOs sorte får

Flere elever ved dramalinjen føler at de er i veien for andre studenter. De har forelesninger som består av synging, dansing og leking. Det er noe ikke alle setter pris på.
Torsdag, 7 oktober, 2010 - 15:26


Thor-André Walløe er førsteårsstudent på drama og teaterkommunikasjon ved HiO. Til tross for at de estetiske studiene ved høgskolen har økt kraftig i popularitet de siste årene, synes ikke alltid elevene at de blir tatt seriøst. Både han selv og medstudentene føler seg stemplet av andre studenter og forelesere ved HiO.

– Vi passer liksom ikke inn. Dramaelevene er de sorte fårene her på skolen, de som ”flyr rundt og er useriøse”. Derfor demper vi oss når vi ser ”de andre”, ler Thor-André.

For ifølge ham er det sånn det deles opp: De estetiske fagene mot resten av skolen.

Han forteller hvordan de har fått direkte klager på å være for høylytte. Men han understreker at folk ikke kan forvente noe annet.

–  Dette er dramalinjen! Selvfølgelig lager vi mye lyd og tar plass. Hvis det er et problem får de heller flytte oss et annet sted.

 

Utelatt fra velkomsttale

Thor-André fikk kjenne det på kroppen allerede den første dagen ved HiO. Under åpningsseremonien ble det holdt taler, og nye og gamle studenter ble ønsket velkommen. Studentparlamentets leder, Daniel Massie, var en av dem som ønsket velkommen. Lærere, ingeniører og sykepleiere ble nevnt i hans tale, før han avsluttet med å si ”og alle andre”.

Det førte til en sarkastisk jubel fra studentene på dramalinjen.

Daniel Massie forklarer derimot at det var tilfeldig hvilke studier han nevnte i velkomsttalen.

– Dette var nytt for meg, svarer Massie overrasket.

– Det lå ikke noen spesiell tanke bak hvem jeg trakk frem i talen. Men jeg syns jo det var artig at dramalinjen gjorde litt ut av seg. Generelt sett har jeg heller ikke fått noen klager om at de er for høylytte.

 

Bra med forskjeller

Massie er enig i at de skiller seg fra de andre studiene på mange måter. Deretter understreker han raskt at dét ikke er noe negativt, men faktisk veldig bra.  Han syns det er trist hvis elevene føler seg tilsidesatt, og syns problemet i så fall bør kunne løses.

– HiO trenger disse elevene, de bidrar masse og er en kjemperessurs. Personlig støtter jeg dem fullt ut. Jeg vil at de skal komme hit hvis de vil ta opp noe, avslutter lederen for Studentparlamentet.