Har du en gründer i magen?

Mandag inviterte karrieresenteret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) til åpen dag hos Gründerredet.
Tirsdag, 19 november, 2013 - 08:00


Du har kanskje hørt om Preinkubatoren før. Ikke? Det hadde ikke så mange andre heller, skal vi tro kvinnene bak Gründerredet, Brita Børve og Ragnhild By. Derfor endret de navnet på studietilbudet til Gründerredet, i håp om at flere studenter skulle få øynene opp for ordningen.

Gründerredet er en plass der studenter med en gründer i magen kan møtes for å utvikle egne forretningsideer.

– Med dette tilbudet vil vi gi motivasjon og skape muligheter for studenter som har en idé de ønsker å utvikle, forteller karriererådgiver Ragnhild By.

 

Hadde håpet på flere besøkende

Hos Gründerredet kan studenter leie lyse og sentrale kontorlokaler helt gratis. De nye lokalene er en del av tilbudets relansering, og arrangørene oppfordrer studenter med en gründer i magen til å gjøre seg bedre kjent med tilbudet på nettsidene deres.

– Vi ville gjerne hatt dobbelt så mange her i dag. Den store utfordringen er å gjøre oss kjent for alle studentene på Høgskolen, sier Brita Børve, seniorrådgiver i Forsknings- og utviklingsseksjonen (FoU). Hun anslo at rundt 15 personer hadde tatt turen denne mandagen.

 

Kristian HjortaasSpentHiOA-student Kristian Hjortaas mener Gründerredets formål er spennende, og ser frem til å følge med videre i prosessen.Spent student

Arrangørene har den siste tiden brukt mye tid på å markedsføre åpen dag hos Gründerredet. Som ledd i markedsføringen har de blant annet hengt opp plakater på høgskolens område. Det hadde byggingeniørstudent Kristian Hjortaas fått med seg.

– Jeg så reklame for Gründerredet i heisen på skolen, faktisk. Tilbudet virket veldig spennende, så da måtte jeg ta turen for å se hva det gikk ut på.

Gründerredets navneendring har tydeligvis blitt lagt merke til av studentene. Hjortaas forteller at det nettopp var navnet som gjorde ham nysgjerrig, og han er overbevist om at det er et tilbud han vil følge med på videre. Hjortaas synes det er bra at initiativtakerne skaper en faglig arena mellom ulike studieretninger, og en plass hvor studenter kan skape noe sammen.

Det siste poenget understrekes av arrangørene Børve og Bye. De sier studietilbudet passer for alle studenter uavhengig av studieretning. De tror mange sitter inne med kreative ideer de har lyst til å utvikle, men at mange er redde for å ta det store steget.

- Det er ofte vanskelig å skulle starte for første gang med utviklingen av en ide. Vårt mål er å gjøre det tryggere for studenter når de skal starte opp for egenhånd, avslutter Børve.