Studentene vet ikke at de er invitert til feiring

Journalistutdanninga på Høgskolen i Oslo og Akershus feirer 50 år, men studentene vet lite om feiringen.
Onsdag, 28 oktober, 2015 - 12:32


Den 19. november er det stor feiring, men programplanen ligger kun på HiOA sine nettsider. Dette har ført til at få studenter har fått med seg noe informasjon om jubeliumsfesten.

– Jeg har hørt at journalistutdanninga er 50 år, men har ikke hørt om noe arrangement. Jeg visste ikke at det var noe opplegg, eller hvilken dato feiringen skulle være, sier førsteårsstudenten Marcus Brenden. Medstudentene Vilde B. Clausen og Rakel Bjørnsad har heller ikke hørt noe om feiringen.

Gyllen mulighet for nettverksbygging

– Det er først og fremst tilrettelagt for studentene, hvor blant annet tidligere studenter ved HiOA skal holde foredrag og stå for underholdningen. Det er også en veldig flott mulighet for studenter å starte nettverksbygging, sier institutleder ved Institutt for journalistikk og mediefag (IJM) Anne Fogt.

Dagen avsluttes med fest på Kafé Årstidene, Stensberggata 26, fra klokken 18.00.

– Jeg oppfordrer alle studenter til å komme til en veldig læringsrik og spennende dag, sier Fogt.

Feiringen starter med en rekke gratis seminarer med norske og internasjonale foredragsholdere. Seminarene skal være på Pilestredet 32, fra klokken 09.00 til 16.30. På kvelden skal det blant annet være konsert med Stjernekusk og tapas, dette koster 300,- per deltaker. Konferansier er professor Kristin Skare Orgeret.

– Jeg syntes 300,- er litt mye, iallefall for oss studenter, sier Clausen.

Lite informasjon

– For at det er en feiring for journalistutdanningen har det vært veldig dårlig informasjon, noe som egentlig er veldig komisk. Arrangørene burde hatt mer oppslag, flyers, og de kunne eventuelt delt arrangementet på Facebook. Tilitsvalgte eller lærerene kunne jo delt det på facebookgruppa vår, sier førsteårsstudentene. 

Hovedforedragsholderen er Robert McChesney, som skal blant annet prate om fremtiden for journalistikkutdanningen. Det skal være blant annet en paneldebatt, hvor professorer fra flere høyskoler og universiteter er representert. I tillegg kommer sjefredaktør for Dagbladet, John Arne Markussen.

– Det er veldig viktig at alle husker å melde seg på, slik at det blir nok serveringstilbud. Deltakere må melde seg på både seminardelen og jubeliumsfesten på kvelden, sier Fogt.

Påmelding foregår på HiOA sine nettsider innen 5.november.