Journalistutdanningen feirer seg selv

Førstkommende torsdag feirer journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus 50 år.
Mandag, 16 november, 2015 - 15:37


– Det blir en feiring med tidligere og nåværende tilsatte og studenter, med et solid program, ifølge professor Rune Ottosen.

Ottosen har vært leder for planleggingskomiteen, og sammen med instituttleder Anne Fogt har han hatt hovedansvaret for arrangementet. Han mener programmet er godt faglig forankret, og at markeringen er viktig.

– Det er jo ikke hver dag man fyller 50 år, så det er viktig å feire oss selv litt. Vi er den største journalistutdanningen i Norge, og i røttene ligger det også at vi var den første. Det var ingen selvfølge med statlig journalistutdanning for 50 år siden, og slik sett er det også en viktig historisk begivenhet at staten tok ansvar for en profesjonsutdanning i journalistikk.

- En veldig interessant utvikling

Arrangementet har fått navnet «Journalistutdanningen 50 år», og byr på både faglig innhold og festligheter. På dagtid avholdes det et seminar som blant annet består av foredrag, paneldebatt og utstilling. Her vil deltakerne bli tatt med på en historisk gjennomgang av studiet. For mye har skjedd med journalistutdanningen de siste 50 årene.

– Studiet har hatt en veldig interessant utvikling. Journalistikken har blitt mye mer akademisert, fra et ettårig studieløp til at det nå tilbys masterutdanning. I tillegg har vi mye mer forskning om journalistikk i dag. Vi har flere forskere i staben, og stadig flere fagbøker utgis. Faktisk skal vi ha en utstilling av alle fagbøkene som har blitt gitt ut på disse 50 årene på torsdag, så det vil jo være interessant å få med seg i den sammenheng, slår Ottosen fast.

Studentene vil være med på feiringen

Journalen har tidligere skrevet om at studentene ikke var klar over arrangementet, og at instituttlederen forlenget påmeldingsfristen etter at informasjonen ble gjort tilgjengelig på Fronter.

– Vi har vært litt overrasket over at ikke flere studenter har meldt seg på, men det ser ut som det har tatt seg litt opp nå, smiler Ottosen.

Så nå er det fullt?

– Nei, det blir aldri fullt. Nå er det rundt 110 påmeldte, og lokalet har plass til 120 – 130 stykker. Det er heller ikke sikkert at alle som har meldt seg på faktisk kommer, så det er fortsatt plass.