Lokalisert i Vulkan-området er PS: Hotell Oslos minste hotell med 31 rom. Foto: Stian Kjelstad Hammer

En jobbarena for de som trenger det

På PS: Hotell Vulkan jobber det kun ti faste ansatte. Resten er mennesker som får en mulighet til å starte arbeidslivet på nytt.
Onsdag, 8 november, 2017 - 13:44

PS: Hotell Vulkan ble startet i 2011. Siden den gang har den roterende staben bestått av mennesker som på ulikt vis har fått livet snudd opp ned. Det kan enten være tidligere rusmisbrukere eller folk som sliter med å få arbeid via NAV.

Assisterende resepsjonssjef Ola Thorsen forteller at hotellet tilbyr et viktig tilbud og at det ikke alltid er like lett for de som sliter å skaffe seg jobb. Thorsen har selv jobbet i hotellbransjen og jobber blant annet med markedsføring og IT-systemet på hotellet. Han forteller at arbeidsløshet kan ramme hvem som helst. 

– Helt vanlige mennesker kan bli arbeidsledige grunnet sykdom, stress, rus, ulykker og liggende. Etter slike hendelser kan det være vanskelig å komme seg ut i arbedislivet igjen. Men det er en spennende jobb og man legger merke til at jobbmuligheten betyr noe for de ansatte, sier Thorsen.


Ola Thorsen har selv erfaring fra hotellbransjen og han mener hotellet tilbyr et viktig tilbud. Foto: Stian Kjelstad Hammer

En samfunnsnyttig jobb

Servicemanager på hotellet, Hadija Hassan Bø har hovedansvaret for renholdet på hotellet. Bø jobber med vanskeligstilte hver dag og hun opplever det som en samfunnsnyttig jobb.

– Det er også en av grunnene til at jeg tok jobben. Jeg kan hjelpe mennesker og det er noe jeg brenner for, forteller Bø.

Bø synes mennesker i dagens samfunn har blitt for egoistiske og selvopptatte og føler det er viktig å kunne bidra.

– Hvis jeg lykkes med å få folk opp og frem, da blir jeg fornøyd, forteller Bø.


“Det lille hotellet med det store hjertet”. Foto: Stian Kjelstad Hammer

Må ville det selv

De som kommer til hotellet for å jobbe er mennesker som er utbrente, uten sosiale nettverk, forteller Bø videre.

– Men det er et fantastisk tilbud for dem og jeg synes det er rart ikke flere bedrifter har slike tilbud, for disse menneskene er veldig viktige å ta tak i og hjelpe.

Bø forteller også at det er viktig læring for de ansatte, men at de også må ville det selv.

– De må jo være motiverte til å jobbe også. Det er ikke så lett å hjelpe noen opp og fram hvis de ikke vil det selv, avslutter Bø.


Siden 2011 har PS: Hotell vært en mulighetsasrena. Foto: Stian Kjelstad Hammer

Et lite hotell med et stort hjerte

Med sine 31 rom er hotellet Oslos minste. PS: Hotell er en satsing av bedriften OsloKollega. OsloKollega er en bedrift som har som visjon å hjelpe mennesker videre i livet.

Via PS: Hotell Vulkan tilbyr OsloKollega opplæring og veiledning innenfor fire områder: Housekeeping, Restaurant, Kjøkken og Resepsjon. Hotellet skal være en arena for de som ønsker arbeidstrening og hjelp til å komme seg ut i arbeidslivet.

For mer info kan du besøke hjemmesiden til OsloKollega eller hjemmesiden til PS: Hotell Vulkan.