Vårprogrammet for Det Norske Teater er klart

Teatersjef for Det Norske Teater, Erik Ulfsby, la første november fram planen for vårsesongen 2018. En dystopisk fest på stupet er stikkordet for oppsetningene.
Torsdag, 2 november, 2017 - 13:17

– Oppsetningene bærer en slags dystopisk følelse over seg. En fest på kanten av stupet. Det er vel litt slik vi mennesker lever i dag.

Dette uttalte teatersjef for Det Norske Teater, Erik Ulfsby, til Journalen like før lanseringen av vårprogrammet 2018 gikk live på Facebook. Ulfsby er selv fornøyd med stykkene som ble lansert.

– Jeg er veldig begeistret over alle forestillingene vi skal sette opp. Vi har brukt lang tid på å lete, og jeg synes summen av alle stykkene er ganske interessant, sier Ulfsby.


– Det skjer et girskifte på teateret, og det girskiftet skjer i dag, uttalte en fornøyd teatersjef etter lanseringen onsdag. Foto: Stian Kjelstad Hammer

Det blir satt opp totalt elleve nye forestillinger til våren, og Ulfsby ser veldig fram til den aller første oppsetningen på nyåret.

– Jeg gleder meg spesielt til den første oppsetningen vi setter opp til våren, Kasimir og Karoline, med premiere 13. januar. Selvfølgelig gleder jeg meg jo også til de andre ti oppsetningene også. Det er høst, men jeg gleder meg til våren, forteller Ulfsby.

”The Book of Mormon” effekten

Det Norske Teateret har i høst hatt stor suksess med oppsetninger som Etterlyst: Jesus, Snøkvit og slageren The Book of Mormon.

– Vi var inne i en god periode før vi satte opp The Book of Mormon, men det er ingen tvil om at oppsetningen har gitt teateret en boost, avslutter Ulfsby

The Book of Mormon hadde premiere 2. september. Den fikk toppkarakter hos VG, og en rekke andre gode anmeldelser. Stykket er satt opp fram til 16. juni 2018.

Fikk du ikke med deg livesendingen, eller har du lyst til å vite mer om alle oppsetningene, kan du trykke deg inn her

Elleve flunkende nye oppsetninger

Elleve nye oppsetninger blir satt opp på Det Norske Teater våren 2018. Under finner du en liste over oppsetningene, men du kan også gå inn på hjemmesiden til Det Norske Teater og lese om forestillingene der:

Kasimir og Karoline - Premiere 13. januar på Hovedscenen.

Kimen - Urpremiere 19. januar på Scene 2.

Blokk til Blokk - Urpremiere 27. januar på Scene 3.

Kva Nashornet Såg - Norgespremiere 15. februar på Scene 3.

Kafka på stranda - Norgespremiere 16. februar på Scene 2.

Antigone - Premiere 24. februar på Hovedscenen.

Cally - Urpremiere 8. mars på Scene 3.

Skål for Dommedag! - Norgespremiere 22. mars på Scene 2.

Lykke-Pers klassereise - Urpremiere 12. april på Scene 3.

Utafor - Urpremiere 13. april på Hovedscenen.

Den siste kongefesten - Norgespremiere 27. april på Scene 2.

Emneord: