Oslo-oppgjør måtte avgjøres på straffer

Det ble en dramatisk kamp da Vålerenga møtte BMIL i division 1 i innebandy.
Tirsdag, 6 november, 2018 - 10:03

Kampen, ble spilt i Teglverkets idrettshall på sondagen, var en del av den syvende omgangen i første division på østlandet.

Drømmestart

Vålerenga gjorde 1-0 gjennom Nicklas Johansson før ett minutt av kampen var spillt.

- Vi fikk en god start, sier Vålerengaspilleren Per Wångersjø. I begynnelsen hadde vi ett godt passningsspill der vi lät bollen gå, og da spillede vi BMIL trøtte ganske fort.

Han forteller at de ikke klarte å holde tempoet i spillet oppe og derfor kom BMIL mer inn i kampen.

- Ettersom vi spiller samme spillsystem, så ble det veldig få yter å spille på. Det ble mye rot og spillet bølget frem og tilbake. Det tapte vi mer på enn BMIL gjorde.

BMILs trenere Kjetil Bergsmark er i stort sett fornøyd med den første perioden. Etter at ha fått en tung start, klarte laget å komme seg tilbake og score to mål.

-  Begge lag gjør egentlig en veldig bra første periode, men jeg syns vi var best sett over hele perioden. Vi klarer å korrigere oss på de tingene de er gode på.


Det ble en jevn kamp i Teglverkets idrettshall. Foto: Annika Byrde

 

BMIL startet andre perioden godt med et tidlig mål.

- De første ti minutterne av andre perioden er årsbeste. Da er vi langt bedre en dem, sier Bergsmark.

Han er skuffet over at de ikke klarte å gjøre mer med det overtaket de fikk over Vålerenga. De fikk to spillere utvist i den andre perioden, og Vålerenga fikk en utvisning.  

- Hadde vi bare ikke fått disse utvisningene, så hadde vi dratt ifra dem helt. Da hadde vi avgjort det der. Nå faller kampen i kvalitet på grunn av at den blir så oppstykket av alle utvisninger.

Per Wångersjø forteller at Vålerenga var tvunget til å gjøre noe for at ikke BMIL skulle gå ifra enda mer.

- Vi bestemte oss for att flytte opp hele laget. Vi så at noen av deres forsvarsspillere hadde problemer med å levere ballen til angrepsspillerne, så vi bestemte oss for å sette høyere press på dem. Da fikk vi en del bra sjanser.


Per Wångersjø. Foto: Annika Byrde

Intensiv tredje period

I tredje periode lå begge lagene likt med 4-4.

- Da forstod vi att det skulle bli jevnt helt ut, og det tror jeg at Vålerenga forstod også. Men spillet ble litt halveis på begge to, og det tror jeg egentlig lønnet seg mest for oss, fordi vi har raskere og sterkere spillere, sier Bergsmark.

Han sier at overtaket svingte hele tiden, og at hvem som helst kunne ha vunnet kampen.

- Tredje perioden var preget av to slitne lag. Det ble noen utvisninger og for mange dårlige touch. Det var mye følelser der ute, men så skal det jo vare. Dessverre går det ut over kvaliteten på spillet, sier Wångersjø.

Han sier at det aldri er gøy å tape på straffer. Mest skuffet er han over at de ikke klarte å stenge kampen på slutten av andre perioden da han mener de hadde et spillemessig overtak.

Dramatisk avslutting

Det stod 5-5 etter full tid, og kampen måtte avgjøres på straffer. Straffekonkurransen var lenge jevn, men tilslutt kunne BMIL vinne etter at Vålerenga bommet på en straffe.

- Jeg syns det er en kjempebra kamp, og så blir den ødelagt av litt for mange utvisninger. Så hadde vi hatt færre utvisninger hadde det vært bedre for alle å se på. Det ble et veldigt jevnt oppgjør, sier Bergsmark.

Han har oppskriften klar til neste kamp.

- Hvis vi kan fortsette å spille som vi gjorde de første ti minuttene av andre periode, så er vi på et annet nivå enn alle de andre lagene. Vi skal også ta med oss det at når det blir utvisninger og avbrutt hele tiden så klarer vi ikke å komme tilbake igjen på samme nivå, og det er kanskje det vi trenger å jobbe aller mest med.

 


BMILs trenere Kjetil Bergsmark. Foto: Annika Byrde