Publikum fikk avgjøre hvem som gikk av med tittelen Norgesmester i slampoesi. FOTO:Linea Bancel

NM i slampoesi endte i duell

Syv finalister møtte opp på utestedet Uhørt for å avgjøre hvem som er Norges beste slam poet i forrige uke. Finalen endte i en duell mellom Marius Abrahamsen og Fredrik Martinsen.
Mandag, 26 november, 2018 - 16:08

På fredag konkurrerte de syv finalistene om tittelen Norgesmester i slampoesi, et reisegavekort på 10 000 kroner og muligheten til å representere Norge i EM og VM. 

– Jeg gleder meg til å overrekke NM-kronen til dere som sitter her, fortalte fjorårets vinner, Sofie Frost, før finalen gikk i gang.


Regjerende norgesmester og nordisk mester, Sofie Frost var kveldens kalibreringspoet. Her fremfører hun et av diktene sine. Foto: Linea Bancel.

Finalistene fikk i løpet av kvelden fremføre tre dikt og publikum ga poeng etter hvert av dem. Det resulterte i tre finalister. Blant dem var kveldens yngste deltager, 19 år gamle Hannah Nyhus Lørum fra Hamar.

– Det er spesielt å stå der og si noe så personlig, men når du først kommer over den kneiken blir det lettere. Du utleverer jo hjertet ditt for poeng, forteller Lørum til Journalen.  


Det ble mye latter og klapping under framføringene . Foto: Linea Bancel

Lørum endte på tredjeplass. Med lik poengsum måtte Marius Abrahamsen fra Drammen og Fredrik Martinsen fra Oslo ut i ekstrarunder for å avgjøre finalen.

Med seier i stein-saks-papir var Martinsen først ute. Han fikk en høy poengsum av publikum, men det var ikke nok til å slå Abrahamsens finalebidrag.

– Jeg er kjempeglad for det her, jeg har hatt som mål å vinne denne konkurransen i hele år, sier Abrahamsen.

De andre finalistene var Gunnar Roalkvam (Stavanger), Hannah Nyhus Lørum (Hamar), Daniel Wathne (Fredrikstad), Daria Osipova (Trondheim) og Aslak Lima Braut (Tromsø).