Ny skåringsrekord i Premier League

Under Tottenham Hotspurs utklassing av Wigan Athletic søndag ettermiddag skåret Jermain Defoe fem ganger i løpet av en omgang.
Torsdag, 3 juni, 2010 - 02:09

Se Defoes fem mål her

To ganger tidligere har en spiller skåret fem ganger i løpet av samme Premier League-kamp. Sist det skjedde var over ti år siden, da Alan Shearer nesten alene sørget for at Newcastle United slo Sheffield Wednesday 8-0 i september 1999. Fire år tidligere nettet Andy Cole fem ganger på rad da Manchester United satte Premier League-rekord for størst mulig seiersmargin med 9-0 over Ipswich Town. Søndag ettermiddag tangerte Jermain Defoe både Shearer og Coles rekorder. For første gang i Premier Leagues snart 18-årige historie klarte en og samme spiller å skåre hele fem ganger - på én omgang.

Les kampfakta her: Tottenham Hotspurs - Wigan Athletic 9-1 (1-0)

Defoe sa til Sky Sports etter kampen at søndagens seier over Wigan var den største lagprestasjonen han noensinne hadde vært med på.

Se intervju med Defoe etter kampen her

Rekordomgang

Denne helgen skrev Jermain Defoe Premier League-historie. Etter en førsteomgang der Tottenham hadde skåret kun én gang, var det duket for en andreomgang spekket til randen av underholdning og rekorder. Defoe skåret hele fem ganger, noe ingen andre tidligere har klart i Premier League-sammenheng. Hans målfest inneholdt i tillegg et ekte hat-trick, utført på bare syv minutter. Kun Robbe Fowler har gjort det raskere før ham.

Samtidig ble det satt ny rekord i antall mål i én omgang, med til sammen ni skåringer. Wigan Athletic tangerte på sin side Premier League-rekorder i antall innslupne mål i én kamp. Til og med Tottenham-manager Harry Redknapp hadde medfølelse for klubben, som nå har sluppet inn 31 mål på 13 kamper.

– Det er ikke hver dag man skårer ni mål i én kamp. Jeg synes synd på Wigan-manager Roberto Martinez, men de kommer helt sikkert tilbake og lar det gå ut over noen andre enn oss, sa Redknapp til The Sun etter kampen.

Redknapp mener Defoe nå er Englands beste spiss.

– Han er en utrolig avslutter. Når du ser på de engelske spissene, Wayne Rooney er fantastisk – en komplett all-round-spiller – men som avslutter er Defoe den beste der ute, sier Tottenham-manageren til Ireland Online.

Se intervju med Redknapp etter kampen her

Har blomstret under Redknapp

Hele tre ganger har manager Harry Redknapp hentet måltyven, og det er under den fyrrige rødtoppen Defoe har hatt størst suksess. Redknapp hentet Defoe som 16-åring til West Ham fra Charlton, og tre år etter Redknapp forlot “The Hammers” ankom landslagsspilleren Tottenham. Da spanjolen Juande Ramos dukket opp på White Hart Lane i 2007 ble Defoe skjøvet ut i kulden, men da dukket Redknapp opp igjen.

Redknapp styrte på dette tidspunktet Portsmouth, og hentet Defoe i januar 2008. Han ble raskt en suksess, og skåret 15 mål på 32 kamper for klubben. Når Juande Ramos fikk fyken i Tottenham i oktober 2008 ble Redknapp tilbudt managerjobben. Han takket umiddelbart ja, men så fort overgangsvinduet åpnet igjen i januar 2009, tok han Defoe med seg samme vei. Store deler av vårsesongen 2009 gikk han skadet, men så langt i 09/10-sesongen har han skåret elleve mål på like mange kamper, og topper nå toppskårerlisten foran Torres, Drogba, Bent og Rooney.