Seriestart i bandyligaen

Onsdag braker det løs. Journalen gir deg tabelltipset!
Tirsdag, 10 november, 2009 - 15:47


I fjor vant Solberg herrenes eliteserie i bandy foran Stabæk. Onsdag er det duket for første serierunde i årets serie, og Journalens bandyekspert spår dette utfallet:

  1. Solberg: De to foregående sesongenes seriemester. De har riktignok mistet storscorer Simon Stavis til Sverige og Frillesås, men i svenske Fredrik Johansson har de funnet en solid erstatter. I Solbergs tropp finner man åtte landslagsspillere, og unngår de skader på nøkkelspillere som Thomas Moen og Marius Austad, er det meget sannsynlig at gullet havner på Solbergbanen i år også.
     
  2. Stabæk:Bærumsklubben stiller med så å si samme mannskap som i fjor, da de vant NM-finalen mot Solberg og knep seriesølvet ett poeng foran Høvik. Det ser ut til å bli like jevnt i toppen denne vinteren også, men Stabæks rutine bør være nok til å holde naborival Høvik på avstand i kampen om andreplassen.
     
  3. Høvik: Det satses stort i kjøpesterke Høvik for tiden, og foran årets sesong har de hentet inn både ny trener fra Finland og flere nye spillere. Klubben, som av mange er sett på som bandy-Norges svar på Chelsea i Premier League, har blant annet syv utlendinger i startelleveren, men manglende samspill gjør at de sannsynligvis må nøye seg med bronse i år.
     
  4. Sarpsborg:Sarpsborg ligger ikke langt fra svenskegrensa, og med mange svenske nyervervelser også i år kan det tospråklige laget fort bli å finne i toppsjiktet. Klubben har vokst enormt siden de spilte om nedrykkskvalik for et par sesonger siden, og senest i fjor spilte de semifinale i cupen. Ved skader må de ty til junior- og guttespillere, og Journalen tipper dem på fjerdeplass i årets eliteserie.
     
  5. Ullevål: Endelig tilbake på Bergbanen. I tillegg legger den nye russiske treneren Oleg Polev opp til en mer spillende stil enn sin forgjenger. Det betyr mindre iskrig og mer finspill. Det kan ta tid å sette laget og taktikken, men om storscorer Fredrik Løland finner flyten kan de fort overraske mot topplagene. Ullevål mistet landslagskeeper Christopher Smerkerud til svensk bandy i høst, men unge Mats Felix Walschaerts er klar til å ta steget opp som førstekeeper.
     
  6. Drammen: Gutta fra Drammen havner rundt midten av tabellen hvert år, og de sliter ofte med å holde formkurven stabil. Lagets største drivkraft, landslagsspilleren Jan Magnus Olaisen, ser dessuten ut til å legge skøytene på hylla, og han vil etterlate seg et stort tomrom i drammensernes rekker.
     
  7. Mjøndalen:Bruntrøyene mønstrer et mannskap bestående av en fin blanding av juniorer og gamle travere. De overrasket bandy-Norge da de vant oppkjøringsturneringen Kosa Cup i oktober, men har mistet to av sine viktigste spillere. Robert Arnesen og målgarantisten Jonas Pettersson dro nemlig til Solberg etter fjorårssesongen, og det ser ut til å bli et nytt år i bunnen for Mjøndalen.
     
  8. Ready: Vestkantlaget har havnet nederst på tabellen i flere sesonger på rad nå, og i fjor samlet de ikke mer enn ett poeng på de 21 seriekampene. Den nye treneren Thore Steinrem vil innføre en mer defensiv og krigersk stil, lik den han kjørte i Ullevål. Det vil nok bety flere poeng hjemme på Gressbanen, men alt annet enn sisteplass vil overraske.

Tags: