Ullevål bandy tilbake på hjemmebane

Bergbanen endelig klar for spill igjen.
Tirsdag, 10 november, 2009 - 15:48


Etter snart ti år uten egen hjemmebane kan Ullevål ILs bandyherrer endelig vende hjem. En lang utbyggingsprosess i skyggene av Ullevål Stadion nærmer seg slutten, og Bergbanen er igjen klar for bruk og eliteseriespill.

– Det blir godt å kunne spille i lokalmiljøet igjen, smiler Ullevåls førstekeeper Mats Felix Walschaerts og skuer utover det betongbelagte anlegget. Isen skal etter planen legges i løpet av uken.

Bane gir bedre klubbfølelse

– De siste årene har vi spilt på Valle Hovin, og det er gått utover tilskuerantallet. Nå blir det lettere for familie og yngre spillere å se på A-laget, og det igjen kan bidra til å øke rekrutteringen, sier 21-åringen.

Walschaerts er den eneste fra sitt årskull som fortsatt er aktiv på førstelaget. Han tror mangelen på klubbhus og hjemmebane de siste årene har gått utover satsingen.

– Da jeg var liten pleide jeg å være ballgutt på A-kampene. Slik fikk vi både forbilder og gode opplevelser. Nå som vi ikke har hatt et sted å være har det vært mye frafall, og klubbfølelsen har forsvunnet litt.

Nå ser Walschaerts for seg at store og små kan møtes på isen og på klubbhuset i helgene, og at det vil motivere unge spillere til å bli i klubben.

– De siste sesongene har alle lagene i Ullevål spilt hver for seg, men med denne banen har vi plutselig fått et samlingssted igjen, sier han: - Det er over 30 år siden vi sist vant kongepokalen, men med god vekst i årene som kommer, kan vi fort innta toppen av bandy-Norge.

Seriestart i eliteserien

Onsdag er det klart for første serierunde i årets eliteserie. Ullevål må spille sine tre første kamper på bortebane, men i fjerde serierunde er det hjemmekamp på Bergbanen mot gullfavoritt Solberg.

Sesongforberedelsene har ikke gått helt som forventet for de blågule fra Ullevål. De har tapt de fleste treningskampene den siste måneden, men med tanke på at de har fått ny trener og en ny spillestil, er ikke Walschaerts bekymret.

– Vi har god tid. Det kan ta en stund før taktikken setter seg, men vi har tro på en god sesong. Håpet er selvsagt at den nye banen skal være med å gi oss et par ekstra poeng i løpet av vinteren, avslutter han.

Ullevål serieåpner borte mot Stabæk på Stabekkbanen onsdag kl.19.00.

Tags: