Dopingtatt Mutu utestengt

For andre gang i karrieren er Adrian Mutu utestengt for dopingbruk.
Tirsdag, 20 april, 2010 - 12:49


I vinter avga Fiorentinas Adrian Mutu to positive dopingprøver for bruken av det forbudte stoffet sibutramin, et middel som normalt brukes mot overvekt. Nå har den italienske OL-komiteen utestengt angriperen fra all organisert fotball til og med 28. oktober.

Dommen er egentlig på ni måneder, men ettersom Mutu ikke har fått lov til å spille etter at resultatene av dopingprøvene ble klare i januar, betyr det at han kan gjøre comeback allerede om et halvt år.

31-åringen, som har spilt 67 landskamper og scoret 29 mål for det rumenske landslaget, hevder han fikk i seg stoffet ved et uhell gjennom bruk av et lakserende middel. Han var skuffet over dommen.

– Jeg er ikke glad. En så lang dom for bruk av en lakserende pille virker overdrevent, uttalte han ifølge Reuters i et skriv gjennom sin advokat Paolo Rodella etter at rettens avgjørelse ble kjent.

Rodella la til at det kan bli aktuelt å ta saken videre til Den internasjonale voldgiftsretten for sport i Lausanne.

Dette er ikke første gang Mutu er innblandet i en dopingsak. I 2004 ble han utestengt i syv måneder og sparket fra sin daværende klubb Chelsea etter at en dopingprøve viste spor av kokain.

Tags: