Dyrt å være amatør

Forsikringspremiene for fotballspillere i de lavere divisjonene har økt med over 250 prosent siden i fjor.
Tirsdag, 13 april, 2010 - 12:00


I disse dager forbereder menn og kvinner i alle aldre seg på å sparke i gang fotballens lavere divisjoner. For å spille fotball i Norge må man løse forsikring, uansett om man er toppscorer i Eliteserien eller lokal helt og høyreback i 8. divisjon.

I år har Norges Fotballforbund (NFF) bestemt seg for å legge om hele forsikringssystemet.

Innfører lagsforsikring

– Fra sesongen 2010 innfører vi en ny fotballforsikring, som innebærer et vesentlig forbedret tilbud sammenlignet med den gamle ordningen, både med tanke på nye fordeler i forsikringsordningen og bedrede ytelser, sier generalsekretær i NFF Paul Glomsaker i det offisielle skrivet om den nye forsikringsordningen.

Til og med i fjor var det en individuell forsikringsordning for seniorspillere. Nå skal derimot lagene betale inn én felles sum for hele troppen. Og det er de små klubbene som får lide.

Tre ganger så dyrt

I fjor kostet det 190 kroner for en 8. divisjonsspiller å forsikre seg.

I år må alle lag som spiller i 4. divisjon og nedover ut med 9000 kroner per lag. Tar man høyde for at hvert lag består av minst 18 spillere, betyr det likevel at hver spiller må ut med 500 kroner.

Dette innebærer en økning på over 250 prosent fra i fjor.

Se en fullstendig oversikt over de nye forsikringspremiene her!

NFF tilbyr også en utvidet forsikring med bedre forsikringsytelser. I fjor var prisen på denne 450 kroner.Om den samme 8. divisjonsspilleren ønsker en utvidet forsikring i år, må han legge på en ekstra tusenlapp ved siden av de 500 kronene han allerede har betalt inn. Totalsummen blir dermed 1500 kroner.

Med andre ord en tredobling av fjorårssummen.

En plan for skadeforebygging

Fra NFFs side er den nye ordningen en del av en større plan for skadeforebygging. Glomsaker utdyper:

– NFFs nye fotballforsikring gir medlemmene behandlingsgaranti, dekning ved de vanligste belastningsskadene, samt dekning til utredning og behandling av spiseforstyrrelser.

I tillegg har de etablert Idrettens Helsesenter og Idrettens Skadetelefon, en telefonbasert behandlings- og rådgivningstjeneste innen idrettsmedisin.

– Målet er at flest mulig blir best mulig, og kan holde på med fotball lengst mulig, avslutter Glomsaker.

Tags: