Franske askeladder

Kan eventyret fortsette for amatørlaget Quevilly når de møter PSG i semifinalen i den franske cupen i kveld?
Onsdag, 14 april, 2010 - 15:44


Cupfeberen herjer i Frankrike, der vesle US Quevilly fra nivå 4 har spilt seg helt frem til semifinalen i den franske cupen. I byens rådhus har innbyggerne fått utdelt skjerf i klubbens farger, og de gulsvarte er klare for fest. På motsatt banehalvdel venter toppserielaget Paris Saint-Germain, som har vunnet turneringen syv ganger, senest i 2006.

Vinneren møter AS Monaco, som tirsdag vant 1-0 over RC Lens i den andre semifinalen.

Vil til finalen

Quevilly har allerede slått ut to lag fra den øverste divisjonen, Rennes og Boulogne. Og trener Regis Brouard er offensiv foran kveldens kamp.

- Jeg krever mye av spillerne, og nå er de blitt belønnet med dette. Men semifinalen er ikke en slutt i seg selv, vi må fortsette fremgangen og vinne, for det er det sport handler om, sa Brouard til Reuters tidligere denne uken.

PSG-trener Antoine Kombouaré overlater ingenting til tilfeldighetene, og det er ventet at han vil mønstre sitt beste mannskap i semifinaleoppgjøret. Det betyr at Quevilly skal ut mot franske verdensstjerner som Claude Makélélé og Ludovic Giuly.

Gulsvart på tribunene

I tråd med reglementet har overraskelseslaget fra Normandie fått hjemmekamp, ettersom PSG spiller høyere opp i divisjonssystemet. Kampen vil likevel ikke bli spilt på Quevillys stadion, Stade Lozai, siden den ikke tilfredsstilte det franske fotballforbundets sikkerhetskrav. Oppgjøret er dermed flyttet til Caen og Stade Michel-d’Ornano.

Uansett vil det bare være gulsvarte trøyer å se på tribunene. PSGs supportere er nemlig utestengt fra samtlige bortekamper denne sesongen på grunn av tribunebråk.

Kan bli historiske

Kun én gang tidligere har et lag fra nivå 4 nådd finalen i den franske cupen. I 2.000 var Calais RUFC nær triumf i turneringen, men et straffespark på overtid sikret seieren for toppserielaget Nantes.

Quevilly tapte cupfinalen i 1927, og semifinalen i 1968.

I kveld drømmer byens 22.000 innbyggere om en ny finale, og optimismen råder. Klubbformann Michel Mutel har allerede holdt av 19.500 billetter til finalekampen 1. mai.

Tags: