Kongsvingertreneren trekker seg

Trond Amundsen ble den første eliteserietreneren som måtte gå av denne sesongen.
Mandag, 12 april, 2010 - 14:41


Trond Amundsen startet i jobben som hovedtrener for Kongsvinger IL (KIL) i januar 2010. KIL rykket opp til Eliteserien foran årets sesong, men rødtrøyene har bare maktet å ta én seier på de fem første kampene under Amundsens ledelse.

Mandag meldte KILs hjemmesider at Amundsen hadde besluttet å trekke seg fra treårskontrakten med klubben. Klokken 14.30 ble det kalt inn til pressekonferanse på Gjemselund stadion.

Journalen fulgte pressekonferansen live via kil.no.

– Min største motivasjon var å skape en entusiasme og stake ut en tydelig retning for klubben de neste tre årene, fortalte Amundsen.

Han sa at han følte at det er blitt jobbet med veldig mye annet enn dette, og at han har vært nødt til å gå på akkord med sin egen ideologi. Løsningen ble dermed å gå av som hovedtrener.

Forskjellige perspektiver

– Vi jobber fra uke til uke, og det vil jeg ikke, sa Amundsen, som ønsket en mer langsiktig planlegging.

Han har blant annet savnet en analyse av hva som skal til for at klubben skal etablere seg i Eliteserien:

– Det har ikke vært tydelig om man vil velge et treårsperspektiv eller overleve i ett år. Da tenker jeg blant annet på hvilke spillere klubben har hentet, sa Amundsen og presiserte at avgangen ikke har noe med de dårlige resultatene å gjøre. KIL ligger nest sist i Eliteserien etter fem spilte kamper.

– Jeg mener det gamle styret ikke har prioritert sportslig tenkning. Dette har nok gått på bekostning av arbeidet med økonomien og lisensarbeidet, fortsatte Amundsen.

Styreleder Vidar Braaten bekreftet dette, men mente samtidig at merkevarebyggingen ville gi mer effekt inn mot neste sesong.

– Det viktigste for meg var ikke å overleve i Tippeligaen, sa Amundsen, og fortale at han hadde vært mer opptatt av å skape en klubb med lokal identitet.

– Spillergruppa har full tillit til Trond, sa kaptein Vidar Riseth: - Vi har gjort alt vi kan for å overtale ham til å fortsette.

Veien videre

Onsdagens kamp mot Lillestrøm skal ledes av assistenttrener Øyvind Eide, spillerutvikler Stein Arve Lone og veteran og kaptein Vidar Riseth.

– Dette er en kortsiktig løsning, sa sportslig leder og keepertrener Morten Kristiansen, som ikke ville kommentere navn på kandidater som Lars Tjærnås og Tom Nordlie. Det vil riktignok bli noen endringer rundt ledelsen av laget. Lone vil fortsette i en litt annen rolle enn før, mens Riseth i den nærmeste tiden skal tas ut av jobben som markedssjef.

– Jeg har ikke fått tilbud fra andre klubber, og jeg har ikke fått noen fallskjerm. Jeg skal bruke resten av året på å gå videre, sa Amundsen.

39 år gamle Trond Amundsen har tidligere vært spillerutvikler i KIL, og også hovedtrener for 1. divisjonslaget Løv-Ham fra Bergen. I november i fjor fikk han ansvaret for å lede KIL i comebacksesongen på det øverste nivået.

Kongsvinger IL ble stiftet i 1892. Deres beste serieprestasjon kom i 1992, da de tok sølv i Eliteserien. KIL vant bronse i 1986 og 1987, og de har ved fire anledninger nådd semifinalen i cupen. De spilte sammenhengende i Eliteserien fra 1983 til 1999, før de altså rykket opp igjen i fjor.

Tags: