Ny 17-åring i RBK-troppen

Jonas Svensson er hentet inn i Rosenborgs kamptropp foran onsdagens eliteseriekamp mot Brann.
Tirsdag, 13 april, 2010 - 14:25


I hele vår har Rosenborg-trener Erik Hamrén latt ungguttene slippe til på banen, og tenåringene har vist seg tilliten verdig. I forrige seriekamp scoret 17 år gamle Markus Henriksen to ganger i 3-1-seieren mot Odd Grenland, og også Mushaga Bakenga (17) og Gjermund Åsen (18) har fått prøve seg i Eliteserien denne sesongen.

Med de tre nevnte ungguttene ute på tur med G19-landslaget, har Hamrén valgt å hente opp førsteårsjunioren Jonas Svensson til onsdagens hjemmekamp mot Brann.

– Veldig artig selvsagt, men det er jo fordi mange av unggutta er på reise, sier Svensson til rbk.no.

– Det er bare å suge til seg så mye lærdom som mulig, fortsetter han: – Her er jeg sammen med spillere som har spesielle ferdigheter i alt på banen, og jeg kan også lære mye om hvordan man opptrer utenfor banen.

Svensson, som fylte 17 år for en knapp måned siden, vil bli den foreløpig yngste RBK-spilleren i aksjon denne sesongen om han får spilletid på onsdag.

Midtbanespilleren har tidligere spilt for Verdal og Levanger, og han har også spilt for G17-landslaget. Svensson kom til Rosenborg som sisteårsguttespiller i fjor høst, hvor han blant annet har vært hospitant hos A-laget. Nå kan han få sin eliteseriedebut.

Midtukekampen mellom Rosenborg og Brann spilles på Lerkendal. Avspark er klokken 20.00.

 

Tags: