Tror på Riise og Roma

Per Bredesen vant Serie A i 1957. Nå tror og håper han at John Arne Riise kan bli tidenes andre norske seriemester i italiensk fotball.
Tirsdag, 20 april, 2010 - 15:10


Per Bredesen håper at John Arne Riises gulldrøm blir oppfylt, melder NTB. Fire runder før slutt leder Riise og AS Roma serien ett poeng foran regjerende mester Inter:

– Jeg tror de (Roma) har et fordelaktig program. Det eneste laget de kan frykte er Sampdoria. Kampen spilles riktignok i Roma, men Sampdoria er gode både hjemme og ute, sier Bredesen til NTB.

Eneste norske Serie A-vinner

Bredesen ble en av Norges første utenlandsproffer i fotball, da han i 1952 forlot Ørn-Horten til fordel for Lazio. Siden gikk ferden videre til Udinese, Milan, Bari og Messina. I 1957 vant han Scudettoen, det italienske seriemesterskapet, med Milan. Ingen andre nordmenn har klart å kopiere bedriften.

– Jeg liker ikke å skryte av meg selv, men jeg var innmari god teknisk med fine finter. Det fløyt jeg på, svarer Bredesen på spørsmål om hvorfor han er den eneste nordmannen som har vunnet gull i Serie A.

– Dessuten har ikke norske klubber latt så mange spillere få prøve seg der nede, legger han til.

Skryter av Riise

Mannen som scoret seks mål i Milans gullsesong i 1957 skryter av Riise, som spiller venstreback for et Roma-lag som jakter på sitt første mesterskap siden Gabriel Batistuta skjøt dem til topps i 2001.

I vår kan Roma vinne sin fjerde italienske ligatittel. Foto: Corscri DajeTutti! [Cristiano Corsini]

– Riise er kommet mye mer med i spillet denne sesongen, og medspillerne vet hvor de har ham, særlig offensivt. John Arne Riise var en god spiller i Liverpool, men i Roma er han blitt en stjernespiller, mye takket være den mer tekniske italienske fotballen. Han har et herlig skudd. Jeg håper han blir der så lenge han kan, sier Bredesen til NTB.

Fotballparadiset Italia

– John Arne Riise er kommet til et fotballparadis du ikke finner noe annet sted i Europa. Folk flest har vel lest om ham og vet hvilken karriere han gjør der nede. Da forstår kanskje folk hvordan jeg hadde det i ni år. 40-50 år etter blir jeg fortsatt gjenkjent, sier Bredesen.

– Da jeg var nedover for et par år siden ringte jeg presidenten i Lazio for å be om noen billetter til derbyet mot Roma. Han ble nesten hysterisk da jeg ringte. De ordnet seks billetter til meg og familien, forteller Bredesen.

Spennende innspurt for hele hovedstaden

Lazio og Roma er begge hovedstadslag, og de er følgelig bitre rivaler. I år har de havnet i hver sin ende av tabellen, og i helgen sendte Riise og hans lagkamerater erkefienden ett hakk nærmere avgrunnen og seg selv ett hakk nærmere himmelen da de vant lokaloppgjøret 2-1.


 Over: Lazio og Romas spillere hilser på hverandre foran et av byderbyene i 2008. Foto: WebMic Under: Lazio og Romas lagkapteiner, Tommaso Rocchi (t.v.) og Francesco Totti, hilser på hverandre før byderbyet i 2008. Foto: WebMic
 

Samtidig som han håper på gull til Roma, håper Bredesen at gamleklubben Lazio berger plassen i toppdivisjonen. De himmelblå, som vant den italienske cupen senest i fjor, ligger bare tre poeng over Atalanta på nedrykksplass når fire kamper gjenstår.

– Det smerter. Det er ikke noe moro at Lazio sliter, men jeg håper de klarer seg, sier Bredesen til NTB.

På papiret går Lazio fire vanskelige kamper i møte, i tur og orden venter Genoa (b), Inter (h), Livorno (b) og Udinese (h).

Riise og Roma møter Sampdoria (h), Parma (b), Cagliari (h) og Chievo (b).

Serie A - 2009/2010 - stillingen etter 34 runder:

1. AS Roma - 71 p.
2. Inter - 70 p.
3. AC Milan - 64 p.
4. Sampdoria - 57 p.
5. Palermo - 55 p.
6. Napoli - 52 p.
7. Juventus - 51 p.
8. Genoa - 48 p.
9. Parma - 46 p.
10. Fiorentina - 46 p.
11. Bari - 43 p.
12. Chievo - 41 p.
13. Cagliari - 41 p.
14. Catania - 40 p.
15. Udinese - 39 p.
16. Lazio - 37 p.
17. Bologna - 36 p.
18. Atalanta - 34 p.
19. Siena - 30 p.
20. Livorno - 26 p.

Europacup/nedrykk:
Champions League: 1., 2., 3.
Champions League-kvalifisering: 4.
Europa League: 5., 6.
Nedrykk: 18., 19., 20.

 

 

 

Tags: