Nesten-Nordtveit

Arsenal-spiller Håvard Nordtveit har foreløpig kun sett førstelagsfotball fra benken. - Nåløyet er for trangt, sier norsk Arsenal-redaktør.
Torsdag, 28 oktober, 2010 - 12:49


Nordtveit har vært Arsenal-spiller i over tre år, men han har fortsatt til gode å få sin offisielle førstelagsdebut. Etter overgangen til London-klubben har forsvarsspilleren skaffet seg verdifull kamptrening på låneopphold i både Norge, Tyskland og Spania. Nå er han tilbake på balløya. Likevel har han ikke fått full tillit fra Wenger, og onsdag måtte han se lagkameratene sine leke seg til en 4-0-seier over Newcastle i Ligacupen fra sidelinja.

Skadepreget forsvarsrekke

Arsenal har allerede hatt forsvarsspillerne Johan Djourou og Laurent Koscielny ute med skade denne sesongen. Thomas Vermaelen er fortsatt tilsidesatt og William Gallas og Mikaël Silvestre forsvant til henholdsvis Tottenham og Werder Bremen i løpet av sommeren. Til tross for en betydelig redusert forsvarsrekke har ikke Nordtveit fått sjansen til å vise seg fram. Nå begynner redaktør i Arsenal-magasinet The Gunners Post, Morten Ruud Irgens å tvile på at sjansen i det hele tatt kommer.

- Jo lenger Arsenal kommer i de forskjellige turneringene, jo mindre er sjansen for å se rogalendingen i aksjon, sier Ruud Irgens til Journalen.

Fra nesten til neppe

Nordtveit startet sin Arsenal-karriere som kaptein på reserveslaget, og framtiden så lys ut. Dessverre mistet han tre måneder av debutsesongen fordi han sleit med voksesmerter, men han mente selv at skadeavbrekket ikke ødela noe for hans videre utvikling. Tre år seinere ser ikke framtiden like lys ut lenger, og Ruud Irgens er redd for at toget har gått:

- Man skal aldri si aldri, men for meg blir det litt naivt å tro at han skal klare å spille seg inn på laget, forteller han, som videre presiserer at han tror at Nordtveit på sikt kan bli en god Tippeliga-spiller.

- Håvard må ha en ekstrem utvikling på kort tid om han skal bli aktuell for Premier League-spill i år. Jeg tror ikke det kommer til å skje, avslutter redaktøren.

Verken Nordtveit selv eller hans agent Jim Solbakken var tilgjengelige for kommentar.

Tags: