Oslo-fotballen har aldri vært dårligere

2011-sesongen blir den første i historien hvor Oslo kun er representert med ett lag i norsk toppfotball.
Mandag, 25 oktober, 2010 - 13:52


Foruten Vålerengas sølvmedalje i Tippeligaen er Oslo by bare en parentes i norsk toppfotball. For første gang i den 72 år lange toppseriehistorien vil kun én Oslo-klubb spille i de to øverste divisjonene.

Mange på nivå tre

Her er en oversikt som viser at hovedstadsklubbene sliter i skyggen av toppfotballen:

Tippeligaen 2010: Vålerenga tar sølv i Tippeligaen. To runder gjenstår.

Adeccoligaen 2010: Lyn rykket ned fra Eliteserien i fjor, men ble begjært konkurs i juni og degradert til nivå sju.

2. divisjon: I avdeling én, kalt “Oslo-avdelingen”, ble Kjelsås nummer tre, Manglerud Star nummer fem og Frigg nummer ni. Skeid tok tredjeplassen i avdeling to, mens Oslo City rykket ned. KFUM Oslo er for øyeblikket Oslos nest beste lag. De ble nummer to i avdeling fire, der HamKam rykket opp.

- Ikke godt nok

Leder for toppfotballavdelingen i Norges fotballforbund (NFF), Terje Liknes, innrømmer at situasjonen ikke er gunstig for Oslo-fotballen:

- Akkurat nå er det ikke godt nok. Oslo skal minimum ha to lag i de to øverste divisjonene, sier Liknes.

- Men samtidig må vi ikke overdramatisere dette. Dersom Lyn ikke hadde gått konkurs, ville det naturligvis ha sett annerledes ut, fortsetter han.

Trondheim, Bergen, Tromsø og  Lillestrøm er begge representert med to klubber hver. Neste år vil Bærum ha det samme med Stabæk og Asker.

- Kommer tilbake

- Sånn sett burde Oslo-fotballen klare å ha to lag. Oslo-fotballen kommer tilbake. Det er jeg helt sikker på, sier Liknes.

- Hvordan skal de klare det?

- Det drives veldig godt på talentutvikling i Oslo. Og hvis man ser på Oslo fotballkrets er det jo flere lag som er i de to øverste divisjonene.

- Men hvordan skal byen få flere topplag?

- Kjelsås gjorde en god sesong i 2. divisjon i år. Det samme gjorde KFUM. Jeg tror det skal bli veldig spennende å se hva de får til neste år. Skeid har også vært gjennom et tøft år og bygger noe nytt nå. I fotballen vil det alltid svinge og lag vil rykke opp og ned.

- Vi blir aldri en toppklubb

Administrerende direktør i KFUM Oslo, Eivind Arnevåg, er ikke overrasket over at KFUM har bitt godt fra seg på nivå tre, til tross for at klubben ikke har noen sportslige ambisjoner. Etter det Journalen kjenner til har klubben et budsjett på 700 000 kroner.

- Oslo bør ha minst to toppklubber, men mange klubber blir drevet feil. Økonomisk rot går går utover det sportslige nivået og enkeltspillere. Vi bruker aldri penger vi ikke har, og opererer heller med en kontinuitet i alle ledd som skaper trygghet blant alle de involverte, forklarer Arnevåg.

Han forteller videre at han er sikker på at KFUM Oslo er gode nok for Adeccoliga-spill, men at det ikke nødvendigvis er noen målsetning:

- Vi blir aldri en toppklubb, avslutter han.

 

Eivind Arnevåg innser at KFUM Oslo aldri kommer til å bli en toppklubb. Det er heller ikke målet. (Privatfoto)

 

 

Tags: