- Vi skal bli best

Vålerengas ambisjoner er høyere enn å være best i Oslo. Men klubbens utviklingssjef innrømmer at det er viktig for byen at flere lag tar opp kampen i hovedstaden.
Tirsdag, 26 oktober, 2010 - 15:08


Etter helga ble det klart at Oslo-fotballen aldri har vært dårligere. I dag kommer Andreas Holter, utviklingssjef i VIF, på banen og advarer mot å avskrive Oslo-klubbene:

- Skeid har potensiale til å etablere seg i Adeccoligaen, og våre ambisjoner strekker seg utover det å være best i Oslo, sier Holter.

- Det er mange lag i de to øverste divisjonene rett utenfor Oslo, noe som gjør at det er stor konkurranse rundt det å etablere seg som et Adeccoliga-lag, forklarer han videre.

Men det er langt i fra umulig.

Forutsetter bærekraftig økonomi

Den viktigste forutsetningen for sportslige resultater er, ifølge Holter, bærekraftig økonomi. Eivind Arnevåg, administrerende direktør i KFUM Oslo kunne ikke ha vært mer enig:

- Ikke bruk penger dere ikke har, er hans oppfordring til alle som driver toppfotballklubber i Oslo.

I KFUM får ingen av spillerene lønn, og klubben har gått med overskudd hvert år. Arnevåg mener at dette er mye av grunnen til at de per dags dato er Oslos nest beste klubb. Klubbens budsjett er på 700.000 kroner.

Med fokus på talentutvikling

Arnevåg og Holter er enige om mer enn bare økonomiaspektet innenfor toppfotballen.

- Det som er like viktig som økonomi, er et konsept som nærmiljøet kan føle seg inkludert og interessert i. Dette har vi spikret for lenge siden, sier Holter til Journalen.

Arnevåg forklarer også mye av KFUM’s suksess med dette med tilhørighet. I tillegg får han ikke understreket viktigheten av spillerutvikling nok.

- 90 % av a-lagsspillerene våre er hentet fra egne rekker. Dette har kun positive bivirkninger, skryter han.

Holter er enig. Han mener at en klubb må være god på talentutvikling for å kunne ta steget opp.

Andreas Holter skal få VIF best i landet. Foto: Privat

- Skeid kommer nok tilbake

Til tross for at 2011-sesongen vil gå av stabelen med kun én Oslo-klubb på de to øverste nivåene, ser altså ikke klubbene mørkt på framtiden. VIF og KFUM er også helt samstemte om at Skeid kommer til å komme seg over kneika:

- Skeid har vært gjennom en tøff periode hvor de måtte kutte kostnader og få inn nok penger, men lykken er i ferd med å snu, sier Holter.

- Det vil alltid være gode spillere som går gradene i Skeid, i og med at klubben fortsatt tiltrekker seg mange spillere fra hele Oslo-regionen. De kommer nok tilbake, avslutter VIFs utviklingssjef.

Tags: