– Fortjener nesten ikke å ta medalje

Vålerenga-trener Martin Andresen var dønn ærlig etter det skuffende 1-2-tapet mot Fredrikstad.
Tirsdag, 1 november, 2011 - 12:15


– Vi har spilt to dårlige kamper på rad. Aalesund og Fredrikstad er lag vi burde slå, og med de to tapene fortjener vi nesten ikke å ta medalje, sier Vålerenga-trener Martin Andresen.

Statistikken røk

Også spillerene var langt nede etter tapet 31. oktober, som for øvrig er Vålerengas første hjemmetap for Fredrikstad på 36 år. I tillegg til at den imponerende hjemmestatistikken mot hvittrøyene røk, glapp trolig også sølvmedaljen.  

– Det er veldig dårlig av oss å tape denne kampen når vi er så nær en sølvmedalje. Nå må vi i hvert fall vinne de to siste kampene for å ha en sjanse, sier Veigar Páll Gunnarsson.

Veigar Páll Gunnarsson og Vålerenga virket påvirket av de siste ukenes mediekjør. Hjemmelaget leverte en dårlig kamp mot bunnlaget Fredrikstad. Foto: Pernille Ingebrigtsen

I og med at både Tromsø og Rosenborg ikke maktet å ta tre poeng i helgens kamper, hadde Vålerenga mandag kveld en god sjanse til å befeste sin posisjon i toppen av tabellen. Men bunnlaget Fredrikstad ville det altså annerledes på Ullevaal Stadion. Det betyr at Vålerenga forblir på sjetteplass - tre poeng bak Tromsø som innehar sølvplassen.

Dalende kurve

Martin Andresen forteller at blåtrøyene har hatt en dalende kurve, men selv vet han ikke helt årsaken.

Gunnarsson har, i motsetning til Vålerengas trenerteam, en mening om hvorfor de siste resultatene har gått imot Oslo-laget. Det er nemlig blitt skrevet utallige spaltemeter om Páll Gunnarssons omdiskuterte overgang fra Stabæk til Vålerenga, og spissen tror at det utenomsportslige kan ha hatt en innvirkning på lagets prestasjoner.

– I tillegg kan det være at vi er ganske slitne etter en lang sesong, sier islendingen.

– Har underprestert

Det ble en jevn kamp på Ullevaal, men bortelaget var hakket vassere i angrepsspillet. Etter 23 minutter banket Hans Erik Ramberg ballen i mål via Kristoffer Hæstad og tverrliggeren, men hjemmelaget svarte drøye ti minutter senere med Morten Berre.

Morten Berre og Vålerenga slet hjemme mot Fredrikstad, og leverte sin andre dårlige kamp på rad. Foto: Pernille Ingebrigtsen

I annenomgang satte tidligere Vålerenga-spiller Etzaz Hussain ballen i mål bak hjemmelagets keeper Lars Hirschfeld etter 61 minutter. Et slurvete hjemmelag greide imidlertid aldri å svare tross flere offensive bytter.

– Vi sliter med å sette press på Fredrikstad i denne kampen, sier Martin Andresen.

– Vi har underprestert og er rett og slett ikke gode nok om dagen, legger han til.

Vålerenga møter tøff motstand i de to siste seriekampene. Først venter Strømsgodset borte, før Stabæk gjester Ullevaal i siste serierunde 27. november.

   

 

Tags: