- Statistikken gir ikke seier

Statistikken taler for at Vålerenga slår Fredrikstad på Ullevaal i kveld. Men VIFs analyseansvarlig Aleksander Olsen setter ikke pengene sine på hjemmeseier av den grunn.
Mandag, 31 oktober, 2011 - 15:10


Det er hele 36 år siden Fredrikstad slo Vålerenga i en seriekamp på Ullevaal stadion. 1-3-seieren i 1975 var sist Østfold-laget fikk med seg tre poeng hjem fra Oslo.

Analyseansvarlig i Vålerenga Aleksander Olsen tror likevel ikke at statistikken vil bringe de blåkledde nærmere sølvet.

- Det er mye lærdom i statistikk, men slik type statistikk tror jeg ikke vil ha noen betydning i kveld, sier han.

- Men det er selvfølgelig en trigger at på Ullevaal er det vi som sjefer, legger Olsen til.

Tett i teten

Selv om seriegullet havnet i Molde i går, er de to andre medaljeplassene langt fra sikre. Det er sjeldent tett i toppen av tabellen, og kun tre poeng skiller Tromsø på annenplass og Vålerenga på sjetteplass.

- Det begynner å tetne seg til i toppen, og vi er helt klart avhengige av å ta tre poeng mot Fredrikstad i kveld, forklarer Olsen.

Han forteller at målet er å ta sølvmedalje, så lenge muligheten for det er til stede. Men Olsen vet at det blir tøft.

- Jeg tror vi må ta ni poeng på de siste tre kampene om vi skal klare å ta en sølvmedalje. En bortekamp mot Strømsgodset vil imidlertid gjøre den oppgaven vanskelig, sier han.

Olsen tror heller ikke kveldens kamp blir enkel, da Fredrikstad er i en situasjon hvor de sårt trenger poeng for å komme seg unna nedrykksstriden.

- Vi får nok en kamp der Fredrikstad vil forsøke å forsvare seg, mens Vålerenga vil angripe, sier han.

Koné tilbake

Gode nyheter for Vålerenga er at Yssouf Koné er tilbake etter skade, og er med i troppen til Fredrikstad-kampen. Olsen er glad for at storscoreren endelig er skadefri, men mener det ikke vil ha betydning for Vålerenga på kort sikt.

- Koné er nå i en fase hvor han må ha mange fotballtreninger før han er tilbake i toppform, sier han.

At Konés skadecomeback vil være viktig for Vålerenga på lengre sikt, er han derimot ikke i tvil om.

- Han er en spiller som vil kunne gå rett inn på laget og score mange mål, sier Olsen.

Ikke påvirket av Gunnarsson-saken

Den kontroversielle overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga, har skapt mye medieblest den siste tiden. Olsen mener spillerne er vant med at det blåser litt rundt dem, og tror ikke Gunnarsson-saken har påvirket spillerne foran det viktige oppgjøret mot Fredrikstad.

- Det har i alle fall ikke kommet noen signaler, verken på treningsfeltet eller i garderoben, som tyder på at denne saken har innvirket negativt på spillerne, avslutter han.

 

Tags: