Platini kommer på cupfinalene

UEFA-president Michel Platini har valgt riktig helg å besøke Norge.
Onsdag, 2 november, 2011 - 12:37


Kommende helg blir det fotballfest både på Telenor Arena og Ullevaal Stadion. Lørdag møtes Stabæk og Røa i kvinnenes cupfinale, mens det søndag er duket for et vestlandsoppgjør mellom Brann og Aalesund i herrenes finale på Ullevaal.

- Cupfinalehelgen er kanskje den helgen hvor norsk fotball viser seg frem på sitt beste. Det er ikke så mange land som kan måle seg med oss når det gjelder cuptradisjonen, og i Norden er vi helt unike, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Så Platini har helt klart valgt riktig tidspunkt å komme, legger han til.

- To perfekte finaler

Informasjonssjef i Norges fotballforbund Svein Graff forteller at fotballforbundet er veldig stolte over at UEFAs fremste leder igjen tar turen til Norge.

- Han var her for to eller tre år siden, da vi arbeidet med søknaden til fotball-EM i 2016. At han nå kommer for å overvære både kvinnenes og herrens cupfinale, er vi svært glade for, sier Graff.

Graff mener den franske fotballegenden får med seg to perfekte finaler.

- I kvinnenes finale er det jo de to beste lagene som møtes. Og herrenes finale har hatt en historisk høy publikumsinteresse, sier Graff og forteller at fotballforbundet helt sikkert kunne solgt ut Ullevaal tre-fire ganger.

Viktig kontakt

Graff forteller at Platinis besøk først og fremst er knyttet til helgens fotballfest, men at UEFA-presidenten også vil delta på ulike møter.

- Programmet for Oslo-oppholdet jobbes med for øyeblikket. At han skal møte forbundsstyret er imidlertid klart, sier Graff og understreker viktigheten i at Norges fotballforbund har denne type kontakt med UEFAs viktigste leder.

Tags: