Kniver om plasseringer i begge ender

Førstkommende søndag er det duket for årets siste runde i Adeccoligaen. Én opprykksplass og to nedrykksplasser er fortsatt åpne. Det blir spenning til siste slutt.
Tirsdag, 29 oktober, 2013 - 11:30


Stabæk hadde muligheten til å sikre opprykk i forrige uke da de spilte tre kamper, men med to uavgjort og et tap er ingenting avgjort. På søndag kan tippeligaklare Bodø/Glimt ødelegge festen for “De blaa”. Glimttrener Jan Halvor Halvorsen gleder seg.

– Det blir en kjempespennende kamp. Gøy for oss og gøy for publikum, sier han.

Hvem som tar følge med laget hans til den øverste divisjonen, tør han ikke gjette på.

– Det er veldig vanskelig å si. For 2-3 serierunder siden hadde Stabæk et fast grep om opprykksplassen, men nå er Hødd og HamKam også med.

De to lagene er henholdsvis ett og tre poeng bak Stabæk.

Kamp om å overleve i bunnen

I motsatt ende av tabellen kjemper lagene for å beholde plassen. Tre lag er så og si klare for spill i 2. divisjon 2014, da kun et gigantisk mirakel kan redde Kongsvinger. Vard Haugesund og Ull/Kisa slåss for å unngå den siste nedrykksplassen. Begge skal ut i tøffe bortekamper og står likt med 31 poeng. Ull/Kisa har fordelen av å ha langt bedre målforskjell.

De gulkledde fra Jessheim tar turen til Kristiansund til helgen, og trener Roar Johansen er optimistisk med tanke på mulighetene.

– Det er ikke spenthet og nervøsitet vi føler mest på før den siste kampen. Vi gleder oss. Vi spilte en god kamp på søndag, og har vist at når vi har dagen, kan vi slå hvem som helst.

Johansen tror oddsen er på deres side på grunn av målforskjellen. Vard møter også et Bryne som vil kjempe om å beholde siste kvalifiseringsplass og dermed en teoretisk mulighet til opprykk til Tippeligaen.

– Alt er opp til oss. Dette må vi avgjøre selv. Vard, derimot, må stole på av vi ikke gjør jobben vår. Vi må minst matche deres resultat, forteller treneren til Journalen.

Tror på fifty-fifty sjanse

I Haugesund tror Vards trener Flemming Christensen at sjansene for å overleve er brukbare.

– Det blir selvfølgelig en viktig kamp. Vi har hatt en god periode med mye utvikling, gode prestasjoner og litt flaks som har reddet oss fra direkte nedrykk, sier Christensen

Dansken tok over som hovedtrener i Vard Haugesund etter ti seriekamper. Til da hadde laget bare tatt 5 poeng og nedrykk lå i kortene. Nå har de sjansen til å overleve, men må ta flere poeng enn sine gulkledde rivaler fra østlandet. I motsetning til Ull/Kisas Johansen tror Christensen at sjansen for å beholde plassen er relativt lik for begge lag.

– Vi har kjempet og forbedret lagets mentalitet. Nå må vi bare kjøre på til dommeren blåser i fløyta og alle kampene er ferdigspilte. Det er 50/50 sjanse for at vi spiller i Adeccoligaen neste år også, avslutter treneren.

 

 

Tags: