Mye på spill for Stabæk

Et opprykk for Stabæk Fotball til Tippeligaen, betyr ikke bare mer penger og bedre motstandere. Det avgjør også skjebnen til klubbens andrelag i 3. divisjon.
Tirsdag, 29 oktober, 2013 - 11:33

– Et opprykk betyr masse. Både for omdømmet vårt, og for alle i og rundt klubben, sier Steffen Andersen, trener for Stabæk sitt gutter 16 lag, som tidligere i år tok sølvplassen i NM.

Stabæk måtte ta turen ned til Adeccoligaen i 2012, etter flere gode i år i Tippeligaen der de blant annet gikk hele veien og tok seriegullet i 2008. Nå kjemper de igjen om opprykk, og ligger ett poeng foran Hødd, og tre poeng foran HamKam på tabellen med kun én kamp igjen å spille.

– Et opprykk betyr kanskje aller mest for supporterne. Som kan få se Rosenborg og de store klubbene i stedenfor de mindre klubbene i Adeccoligaen. Men det betyr også mye sportslig, sier Andersen.

Avgjør skjebnen til Stabæk 2

På grunn av reglene om at et andrelag i en klubb ikke kan være i 2. divisjon dersom førstelaget er i 1. divisjon, avgjør et opprykk for Stabæk skjebnen til andrelaget. Stabæk 2 har vært klare for opprykk i sin 3. divisjonsavdeling i flere uker, men må vente å se om førstelaget klarer å rykke opp før de kan slippe jubelen løs.

– Det betyr mye sportslig å få en bedre arena enn 3. divisjon for reservene på førstelaget, og juniorene. Men vi er i den situasjonen at vi har et godt juniorlag som spiller i den øverste divisjonen for juniorer, så et opprykk betyr desidert mest for førstelagsreservene, forteller Andersen, før han legger til.

– Alt i alt er det bedre om vi rykker opp til 2. divisjon, men det er ikke noen krise dersom vi ikke gjør det.

Flisa venter i spenning

Laget bak Stabæk 2 på tabellen i 3. divisjon, og de som rykker opp dersom Stabæk ikke gjør det, er Flisa Fotball.

FlisaVENTER: Millivoj Knezevic (til venstre) og Flisa rykker opp til 2. divisjon dersom Stabæk ikke rykker opp til Tippeligaen. Foto: Østlendingen/Sverre Viggen.  

– Det er helt utrolig at vi er i ferd med å få den muligheten. Det er nesten fælt å tenke på hvordan Stabæk har rotet, sier Flisa-trener Milivoj Knezevic til Østlendingen.

Stabæk sitt førstelag skal møte den suverene serielederen Bodø/Glimt i sin siste kamp, og kan dermed gå glipp av et direkte opprykk til Tippeligaen dersom de taper, og enten Hødd eller HamKam vinner.

– Stabæk skal få brynt seg. Det er fullt mulig at Glimt gir oss en hjelpende hånd, sier Knezevic til den samme avisen.

Et direkte opprykk er mye bedre

Stabæk har scoret tredje flest mål i årets Adeccoliga, men har slitt med avgjøre de siste kampene av sesongen. 

ScoringSCORER: Stabæk har scoret tredje mest mål i årets Adeccoliga. Her er det Franck Boli som scorer mot Elverum. Foto: Østlendingen/Wenche Norberg-Schulz 

Skulle de bli forbigått av Hødd eller HamKam, må de ut i kvalifisering. Flisa-treneren tror alt blir avgjort nå til helgen.

– Rykker ikke Stabæk direkte opp kan de glemme det. De klarer ikke komme gjennom kvalifiseringen, sier treneren til Østlendingen.

Steffen Andersen mener de fortsatt har en god sjanse.

– Det er selvsagt at et direkte opprykk er mye bedre enn å måtte spille kvalifisering, men med en god prestasjon på søndag mot Bodø/Glimt mener jeg vi fortsatt har en god sjanse, sier Andersen.

Flisa-treneren vil ikke ta noenting for gitt.

– Jeg følger med, men jeg har vært rimelig realistisk med tanke på vår situasjon, avslutter Knezevic.

Tags: