– Sagosen kan bli verdens beste

Sander Sagosen får sin debut på A-landslaget i håndball i en alder av 18 år. Landslagstrener Robert Hedin er full av lovord om stortalentet.
Onsdag, 30 oktober, 2013 - 15:40


– Han kan bli verdens beste, sier landslagstrener Robert Hedin til Journalen om sin 18 år gamle elev.

Mandag samlet det norske landslaget seg i Drammen, for å lade opp til Bring Cup, der Norge får bryne seg på tre av verdens beste lag. En av de som skal spille en sentral rolle for Norge er Sander Sagosen. Sagosen har scoret 30 mål for Haslum på seks kamper, laget som leder Postenligaen med tre poeng.

 

SE HVA SANDER SAGSOSEN TENKER OM TURNERINGEN OG OM HEDINS SPÅDOMMER HER:

Svensken lover at Sagosen skal få rikelig med spilletid i helgen.

– Han har gjort en fantastisk jobb på trening. Det er ingen som har noe klippekort på landslaget, så han skal få spille på lik linje med alle de andre, sier Hedin.

Hedin forklarer nærmere.

– Sander er et stort talent som kan bli viktig for Norge fremover, så han skal definitivt få vise seg fram, sier Hedin til Nettavisen.

En av grunnene til at Sagosen er et så stort talent, er at han har unike kvaliteter. 

– Han er en type det definitivt ikke er for mange av i Norge. Jeg har sjelden sett et så bra blikk for spillet hos en så ung spiller, sier Hedin til adressa.no

Ringte mor og far

Sagosen gleder seg nå til å komme i gang med kampene.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg kom med. Det er dette jeg har drømt om hele livet. Nå er jeg vel en blanding av redd, spent og veldig nervøs. Det blir helt klart tøft, men også veldig stas, sier Sagosen til Nettavisen.

At Sagosen fortsatt er jordnær er det derimot ingen tvil om.

– Det første jeg gjorde når jeg fikk vite om uttaket var å ringe mor og far og fortelle dem det. De ble minst like glade som meg, sier 18-åringen til adressa.no

 

TalentSander Sagosen prøver å finte ut den rutinerte Børge Lund på landslaget. Foto: Anders Møllersen.

Store forbilder

I helgen står de store nasjonene Frankrike, Kroatia og Danmark på motsatt banehalvdel i Telenor Arena, og Sagosen får møte forbildene Nikola Karabatic og Daniel Narciss.

SE VIDEO OVER FOR Å SE HVA SANDER SAGOSEN SIER OM Å MØTE FORBILDENE SINE 

Sagosen har også forbilder på det norske landslaget.

– Børge Lund har vært det store forbildet mitt i Norge, så det blir stort å få spille med han, forteller Sagosen til Nettavisen.

Tags: