Nyland kan debutere mot Skottland

Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland (23) får den etterlengtede a-landslagsdebuten i kveld mot Skottland.
Tirsdag, 19 november, 2013 - 11:04


Norge er ute av VM-kvalifiseringen, og vår nye landslagssjef og tidligere Tromsø-trener, Per-Mathias Høgmo, får muligheten til å eksperimentere i vennskapskampen mot Skottland isteden. Etter en imponerende spillemessig prestasjon mot Danmark i helgen, fortsetter manageren å teste ut nye spillere.

Ifølge TV 2 er dette en sannsynlig startellever:

Ørjan Håskjold Nyland - Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Tom Høgli - Magnus Wolff Eikrem, Ruben Yttergård Jenssen - Per Ciljan Skjelbred, Morten Gamst Pedersen - Ola Kamara, Marcus Pedersen.

Dermed ligger moldes keepertalent Ørjan Nyland an til å endelig få sin landslagsdebut.

- Det har ligget i kortene lenge, sier Høgmo til TV 2.

Et stort talent

Tidligere i uken ble keepertalentet hyllet av blant annet landslagets keepertrener og eks-landslagskeeper Frode Grodås i et intervju med TV 2.

- Jeg mener Nyland kan bli bedre enn Peter Schmeichel.

Det er på ingen måte å spare på kruttet. Peter Schmeichel er en av de største keeperlegendene i fotballhistorien, og den tidligere Manchester United - keeperen rangeres av mange som tidenes beste målvakt. At landslagets keepertrener mener Nyland kan bli enda bedre enn dette, er et tydelig signal om hvor Norges keeperfremtid ligger, sier fotballekspert Mini Jakbosen.

- Vi ser nok at Nyland kan bli vår nummer én i mange år fremover.

Med andre ord, kan det vi får se i kveld være begynnelsen på en ny keeperæra.

Gamst Pedersen og Eikrem tilbake

I tillegg til Nylands debut, ser det også ut til at en gammel landslagskjenning, Morten Gamst Pedersen, ligger an til å få en ny mulighet på landslaget. Pedersen spiller for øyeblikket i Karabükspor, og sa tidligere i uken til Aftenposten at han var overrasket over å kalles tilbake til landslaget.

- Litt overrasket, det blir du, selvfølgelig. Men også veldig glad, fortalte en beskjeden Morten Gamst Pedersen.

I tillegg ser det også ut til at Nylands lagkamerat, Magnus Wolff Eikrem, får sjansen fra start igjen mot Skottland.

Blir en tøff kamp

Da TV 2 spurte Høgmo om hans spådommer før kampen, svarte han slik:

- Nå har vi én trening og én kamp igjen av sesongen. Skottland er et lag som spiller mye på fot, er relativt ballsikre og har god defensiv struktur. Det blir et annet kampbilde enn mot Danmark, spår Høgmo.

Molde har satset på å skape folkefest, og det ventes mange tilskuere til kampen, ifølge aftenposten. Kampen går av stabelen på Aker Stadion i Molde klokken 19.00 i kveld, og vises på skjermene i de tusen hjem på TV 2.

 

 

Tags: