Spennende uke for Postenligaen

Det ble spilt fire kamper i Postenligaen på onsdag. Journalen gir deg en oppsummering av kampene.
Torsdag, 21 november, 2013 - 11:56

Fyllingen-Haslum (25-31)

Cupfinalist Fyllingen møtte serieleder Haslum til duell i Framohallen, Fyllingens hjemmebane. Haslum, som stod med 7 seiere av 7 mulige før kampen, var storfavoritt. Fyllingen fikk en god åpning, og ledet med 1-2 mål gjennom hele 1. omgang. Anført av en god August Elmberg i mål, samt vakker skyting fra lagets stjerne Harald Reinkind, så det lenge ut til at Fyllingen kunne ta en overraskende seier. Dessverre for Fyllingen var Haslum suverene de siste ti minuttene, som de vant 7-2. Laget fra Bærum tok dermed sin åttende strake seier, og er storfavoritt til å vinne årets postenliga.

Toppskårer Fyllingen: Harald Reinkind og Kristian Bjørnsen, begge 6 mål.

Toppskårer Haslum: Erlend Mamelund, 9 mål.

Journalens bestemannspris: Erlend Mamelund. En del skuddbom i første omgang, men utover i kampen tar han ansvar og bidrar til at Haslum får en luke. Den store stjernen på et meget sterkt Haslum-lag.

Bodø-Runar (19-33)

Foran et fullsatt Bodø Spektrum var alt duket for seier og to poeng til BHK. Men, de blå havnet tidlig bakpå, og lå under 4-10 etter 20 minutter. Da tok lagets trener, Geir Daniel Larsen, timeout uten at det hjalp noe særlig. Runar ledet 9-18 til pause, mye takket være godt ankomst og kontringsspill. 2. omgang ble en ren parademarsj for gutta fra Sandefjord, som vant med utrolige 14 mål på seriens tøffeste bortebane. Med denne seieren er Runar nå kun ett poeng bak Bodø, som ligger på 3. plass.

Toppskårer Bodø: Vetle Eck Aga, 6 mål.

Toppskårer Runar: Tobias Rivesjø, 11 mål.

Journalens bestemannspris: Robin Hallberg (keeper, Runar). Hallberg har en utrolig reaksjonsevne og er nesten umulig å skåre på fra 9-meteren. Han fortsetter det gode spillet, og slipper kun inn 19 mål.

Elverum-ØIF Arendal (29-23)

Elverum er regnet som den tøffeste utfordreren til Haslum, men lå fire poeng bak topplaget før runden. Laget trengte derfor en seier på hjemmebane mot Arendal. Hvittrøyene fikk en god start, og ledet 17-13 til pause. Arendal slet med å spille seg til gode sjanser mot et aggresivt forsvar, med en god Morten Nergaard i mål. Andreomgangen ble veldig lik den første, og Elverums seier var aldri truet. De passerer dermed Bodø på tabellen, og ligger nå på en andreplass. Arendal, som av mange var tippet som medaljekanditat før sesongen, kjemper fortsatt i bunnstriden med sine fire poeng.

Toppskårer Elverum: Erik Thorsteinsen Toft, 9 mål.

Toppskårer Arendal: David Svenningsen, 7 mål.

Journalens bestemannspris: Alexander Børresen, Elverum. Forsvarspillet var nøkkelen til Elverums seier i dag, og Børresen sto virkelig frem bakover. Han danner sammen med finske Leonel Ojala seriens kanskje beste midtforsvar. Skårer i tillegg tre mål.

Falk Horten-Bækkelaget (22-25)

Et skadepreget Falk tok i mot Bækkelaget hjemme i Holtanhallen i Horten, onsdag. Den sterke bortemotstanderen gjorde det ikke lett for Falk, som under hele kampen lå bak Bækkelaget. I begynnelsen dro gjestene soleklart fra det nyopprykkede laget Falk, men hjemmelaget klarte å redusere Bækkelagets ledelse til tre mål ved pause. Men Falk klarte aldri å ta igjen Bækkelagets ledelse, og kampen endte til slutt på 22-25 til Bækkelaget. Bækkelaget ligger etter onsdagens runde i Postenligaen på en femteplass, med ni poeng. Falk ligger på bunn av tabellen med fattige tre poeng.

Toppskårer Falk: Martin Gravdal Haldorsen, 7 mål.

Toppskårer Bækkelaget: Christian O’Sullivan, 11 mål.

Runden fullføres i helgen med Stord-Follo og Nøtterøy-Drammen. Follo trenger to poeng for å klatre litt opp fra bunnstriden. Stord er likevel favoritter før oppgjøret, og er gode på hjemmebane. Drammen tok en sterk seier hjemme mot Bodø sist helg, og har absolutt muligheter til å få to nye poeng. Denne kampen kan fort bli jevn.