Tiril Sjåstad Christiansen klarert for Sotsji-OL

Etter å ha røket av korsbåndet for seks uker siden, var det få som hadde trodd at et av Norges største friskihåp, Tiril Sjåstad Christiansen (18), skulle bli klar til Sotsji-OL i tide. Mandag morgen kom imidlertid beskjeden om at hun er friskmeldt.
Mandag, 20 januar, 2014 - 12:53


Mandag morgen offentliggjorde friskikjøreren Tiril Sjåstad Christiansen resultatet av søndagens siste legesjekk, der hun ble friskmeldt og klar for påmelding til Sotsji-OL.

– Jeg fikk svaret i går kveld. Da hadde vi evaluering med trenere, fysioterapeuter og leger. Alle kom med sine innspill. Så ble det ja til slutt, og jeg fikk «go» til OL. Det var veldig godt å høre, sier 18-åringen til TV 2.

Legen Lars Engebretsen levnet ikke Sjåstad Christiansen mer enn ti prosents sjanse for å bli friskmeldt etter skaden.

– Håpet er at vi kan trene henne opp, men hun må være en forsiktig optimist. Det er litt mer enn bare korsbåndet, som gjør det komplisert, sa Engebretsen til TV 2 etter den første undersøkelsen 11. desember.

Friskmeldingen kom akkurat i tide, da fristen for påmelding til Sotsji-OL er mandag. Fikk ikke toppidrettssjef Tore Øvrebø skrevet navnet hennes på listen mandag morgen, ville alt håp om OL vært ute. 

– Jeg hadde egentlig ikke et lite håp om at dette skulle gå engang, innrømmer OL-klare Sjåstad Christiansen til TV-kanalen i dag.

Tirsdag skal hun prøve seg på ski for første gang etter skaden, og går det bra der, er gullhåpet i slopestyle for alvor tilbake.

 

Tags: