Venter på OL-svar

Tiril Sjåstad Christiansen (18) er et av Norges største friski-håp under Sotsji-OL. For seks uker siden røk hun korsbåndet, men etter intens opptrening, får hun snart resultatet av den siste og avgjørende legesjekken.
Mandag, 20 januar, 2014 - 12:35


Søndag kveld ble Tiril Sjåstad Christiansen sjekket av lege og professor i ortopedi, Lars Engebretsen, på toppidrettssenteret i Oslo.

– Jeg har en plan og er ganske optimistisk. Jeg skal til OL, jeg, sier Tiril Sjåstad Christiansen til VG søndag kveld rett før sjekken.

Legen konstaterte umiddelbart etter at ungjenta hadde røket av det bakre korsbånd i venstre kne etter en trening i USA, at det kun var ti prosents sjanse for at hun kunne delta i Sotsji-OL.

– Vi vil trene henne opp, så hun har en bitte liten sjanse til å være med. Håpet er til stede, men vi er forsiktige optimister, sa Engebretsen til VG.

Klokken 14.00 holder Sjåstad Christiansen pressekonferanse på Olympiatoppen, der hun skal offentliggjøre om hun skal være med til OL eller ikke.

Journalen skal på pressekonferansen, og vil legge ut resultatet av den siste legesjekken umiddelbart etter pressekonferansen.

Dette er Tiril:

Tiril Sjåstad Christiansen er et av verdens største friskitalent. Det store gjennombruddet kom i 2012 da hun tok sølv i både World Championship for juniorer og OL for ungdommer. I 2013 sikret hun seg gull i slopestylefinalen i vinterutgaven av X Games i Aspen. Bare noen måneder senere tok hun sølv i Winter X Games Europe i Tignes, Frankrike. Tiril er også student ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer.

 

Tags: