Redder mat fra søppeldynga
Studentene på Universitetet i Oslo får servert restemat.
Fredag, 6 november, 2015 - 09:39
Vi kaster i gjenomsnitt 46,3 kg mat i året. Ifølge Matvett betyr det at vi kaster hver femte handlepose vi kommer hjem med, rett i søpla. – Bare det matsvinnet vi har i Norge forurenser like mye som 160 000 biler, sier Anne Marie Schrøder fra Matvett. KUTT Gourmet på Universitet i Oslo serverer restemat til studentene. Slik serveres maten som kunne gått i søpla:
Hylles og hates på samme tid
Hylles og hates på samme tid
Gauteshow har skapt stor debatt. En av deltakerne vurderte å forlate studio under innspilling.
Kvinner rømmer afghanske medier
Kvinner rømmer afghanske medier
Andelen kvinnelige journalister har blitt mer enn halvert etter at Taliban tok makten i Afghanistan.
EU strammer grepet om deepfakes
EU strammer grepet om deepfakes
Samtidig som KI-teknologien utvikler seg utrolig raskt, blir det vanskeligere å avsløre deepfakes.
Etter flere år som underviser i Hongkong rant begeret over for fotojournalisten. Kinas økende kontroll over regionen skaper et trangere ytringsrom.
Få unge religiøse snakker høyt om troen sin
Få unge religiøse snakker høyt om troen sin
Mange unge kristne holder troen sin privat, ifølge Lagets studentundersøkelse. Det er en del av et større mønster blant troende i Norge.