Libyas statsminister frigitt etter væpnet kidnapping

Tirsdag ble Libyas statsminister Ali Zeidan bortført av væpnede menn. Statsministeren skal nå være frigitt.
Torsdag, 10 oktober, 2013 - 12:46


Væpnede menn ha tirsdag ha kidnappet Libyas statsminister Ali Zeidan fra hotellet han bodde på. Dette meldte flere nyhetsmedier som blant annet NRK, og Al Jazeera. Bortføringen ble beskrevet som en kidnappingsaksjon utført av en tidligere opprørsgruppe som skal ha tilknytning til landets regjering.

Selv hevder gruppen at de har utført en arrestasjon, og at de handlet ut fra statsadvokatens ordre. Ifølge BBC skal justisminister Salah al-Marghani ha avkreftet at en slik ordre har eksistert.

Den tidligere opprørsgruppen kaller seg ifølge Al Jazeera for «The Libyan Revolutionary Operations Chamber». En talsmann fra gruppen sier at bakgrunnen for arrestasjonen er Zeidans samarbeid med amerikanske styrker om pågripelsen av Abu Anas al-Liby. Anas al-Liby er en av toppmennene i Al Quaida. Det skal være en uttalelse fra USAs utenriksminister John Kerry, som har indikert at statsminister Zeidan var klar over USAs handlinger.

NRK.no melder nå at statsministeren skal være frigitt, men ifølge utenriksminister Mohammed Abdelaziz foreligger det ingen detaljer om omstendighetene rundt løslatelsen.

Emneord: